divendres, 25 de setembre del 2009

JMV comença el curs

El grup de JMV que tenim al centre ja s'ha posat en marxa i vol fer pública aquesta informació.

El curs, si no hi ha cap canvi d'última hora començarà el primer divendres d'octubre que és el dia 2 de octubre a les 16:30h fins a les 18h. Aquest és el moment per a inscriure's. L'horari de la catequesi de cada grup dependrà del grup i del catequista. Aquest primer dia serà una festa de benvinguda i preparació del curs.
Les cuotes anual és de 10 € des de 4t de Primària fins a 4t d'ESO, però els que ja tenen 16 anys paguen 15€.
I qui es pot apuntar? Pot vindre qualsevol xiquet que haja pres la primera comunió, i pot ser o no alumne del cole. Però sí que cal apuntar-se ací, en el cole. I si voleu més informació, cal que passeu a preguntar per ací pel centre i busqueu a sor Julia.
Molt prompte tindreu notícia de les nostres activitats, però n'hi ha una de les importants que està ací a la vora i que és la coneguda tómbola missionera. A falta de tindre segur el lloc i l'horari, cal que sapigueu que es realitzarà el proper divendres 9 d'Octubre, dia dels valencians.

Estigueu atents al bloc per a més notícies de JMV.

De convivència i germanor

La setmana passada es van realitzar diverses convivències de principi de curs, amb la finalitat de conèixer-se, de treballar el lema d'enguany, i de començar el curs amb molta il·lusió. Com que hi hagué diverses eixides, reproduïm tot seguit la ressenya de 5é de Primària (per a l'eixida dels menuts) i la ressenya d'Ángeles Muñoz (per a l'eixida dels majors). Ací ho teniu:

El passat 15 de setembre tots els alumnes de Primària vam anar al poliesportiu per a participar en la convivència de l’inici del curs.
Com tots els dies, el primer que vam fer va ser resar. Després a les pistes de tenis vam fer activitats sobre el lema d’enguany, l’autoestima. Pintàrem una flor i una papallona que després hem penjat al mural de la classe. Que per cert, ha quedat molt bonic!
Quan tots haguérem acabat jugàrem tota la classe al mocador i ens ho passàrem molt bé. A l’hora d’esmorzar estiguérem al camp de futbol on hi havia quatre porteries! Però per llàstima va començar a ploure i corrent entràrem al pavelló per a refugiar-nos.
El pavelló era molt gran i tenia un bagul ple de pilotes de futbol i bàsquet. Ens ho vam passar pipa jugant a futbol, basquet, amb cordes... Ja estem desitjant que vinga el proper curs per a tornar a anar-hi.
Els alumnes de 5é.



El divendres passat anàrem al parc de sant Esperit (Gilet) tots els alumnes de Secundària, acompanyats pels professors. Passàrem el dia fent activitats relacionades amb l’autoestima. I férem un ral·li amb proves on estaven del de 4t d’ESO. Fou una experiència molt bona per a tots i ens ho passàrem molt bé.
Ángeles Muñoz Martínez (1r d’ESO)

dilluns, 21 de setembre del 2009

Més uniforme per a Secundària

Seguim informant del nou uniforme que han de portar els alumnes de Secundària. Vos informem que el suéter, que era la peça que quedava per decidir, ja està encarregat. Anirà amb l'anagrama del col·legi i serà l'únic que es podrà utilitzar. L'únic punt de venda és la tenda Marien Gil de Catarroja (Av. de Múrcia, 14).
Ara que ja arriba la fresqueta de matí, podreu venir al centre sense passar fred. I per a quan arribe el fred de veritat, ja estarem preparats.

dimecres, 16 de setembre del 2009

La furgoneta de Burundi

El pare Rogelio, el pare paül que vingué per explicar-nos la realitat de Burundi, i que ens va comentar la necessitat d'adquirir una furgoneta, ens ha fet arribar una carta a través de Mari Luz, la professora de Secundària que aquest estiu ha visitat la comunitat de Rwisabi (Burundi) on destinem els guanys del nostre Projecte Esfera. Llegir la carta del pare Rogelio mereix molt la pena, i és per aquest motiu que hem considerat molt important que tots puguéreu llegir les paraules plenes d'agraïment i tendresa del pare Rogelio. Clicant sobre la imatge es farà més gran i la podreu llegir millor.
En uns dies podreu vore les fotos de la furgoneta que va fer la nostra amiga professora quan anà aquest estiu a Burundi.

L'escola i la grip A

Donades les circumstàncies actuals en què ha aparegut una nova malaltia, la grip A, el centre ha posat en marxa un pla d'actuació per prevenir els contagis, que segueix les indicacions oficials de la Conselleria d'Educació.
Així, ens hem unit al Pla de Preparació i Resposta davant la Pandèmia de Grip A a la Comunitat Valenciana. Els objectius en aquests moments són la identificació oportuna dels estudiants i el personal que puguen contraure la grip, la permanència a casa d'aquells que estan malalts i treballar els bons hàbits d'higiene en llavar-se les mans i en tossir. Són mesures per a reduir la transmissió de la infecció.
Una de les primeres activitats que han realitzat les tutores amb els alumnes és informar sobre què és la grip A, no alarmar, saber com prevenir-la, treballar per grups els hàbits d'higiene i educar en la manera de tossir.
Però tot seguit reproduïm algunes de les qüestions més habituals.
Quins són els símptomes?
Febra, tos o mal de gola, miàlgies, diarrea i vòmits
Què fer si crec que detecte els símptomes en el meu fill/a?
L'estudiant afectat ha de quedar-se a casa, i s'ha de posar en contacte amb el seu Centre de Salut, o telefonar al 900 100 355. A la pàgina web que ha posat en marxa la Generalitat Valenciana hi ha un test autodiagnòstic que pot ajudar-te.
Com puc prevenir-la?
Cobrir-se el nas i la boca en tossir amb un mocador d'un sol ús.
Llavar-se freqüentment les mans amb aigua i sabó.

Des del centre volem recordar que cal estar alerta però sense exageracions ni alarmes desproporcionades. Pensem que entre tots, tant la feina que es fa ací com la que feu a casa, podrem assegurar el benestar i la salut de tots.

Reunió de pares

Com que ja ha començat el curs, també han començat ja les reunions de pares. Infantil de 3 anys i 4 anys ja han celebrat les seues reunions, i Infantil de 5 anys la farà aquesta vesprada a les 19 hores.
La setmana que ve es faran les reunions de pares per als cursos de Primària. El dilluns 21, també a les 19 hores, hi haurà reunions dels cursos de 1r, 2n, 5é i 6é de Primària. I el dimarts 22, a les 19 h., les de 3r i 4t de Primària.
Els tutors volen remarca la importància d'aquesta reunió i compten amb vosaltres per a aquest dia. Hi ha molta informació valuosa que us han de comunicar. S'agraeix també que no porteu els fills al centre en aquest temps de reunió.
Per la seua banda, les reunions de Secundària es faran prompte també però ja en octubre: 1r d'ESO la farà el dilluns 5 d'octubre a les 19 hores; 2n d'ESO, el dimecres 7 d'octubre a les 19h; 3r d'ESO el dimarts 6 d'octubre a les 19h; i 4t d'ESO, el dijous 1 d'octubre a les 19 h.

divendres, 11 de setembre del 2009

Les sabates de l'uniforme de Secundària






Totes aquestes fotografies corresponen als únics models de sabates que seran acceptades com a correctes en l'uniforme de Secundària. Les que teniu dalt del text són els únics models de sabates permeses per a xiques (manoletina o mocasí). És a dir, es podrà portar una sabata que siga com el model però no cal que siga la de la foto. I les que teniu baix són les sabates permeses per a xics. Les sabates de xic ja les vam anunciar a final de juny i teniu una altra foto en aquell article (vegeu-ho més avall).
Tant les sabates de xic com les de xica les podeu adquirir a la tenda Marien Gil de Catarroja (igual que la resta de l'uniforme).
Per a quan comence a refrescar caldrà portar una roba més adequada. S'han vist diverses opcions de jersei adequat amb l'anagrama del col·legi per a portar a l'hivern que reproduirem al bloc tant bon punt estiga garantit el subminstrament per a tots els alumnes.
Alhora, volem demanar disculpes per la tardança en fer-vos arribar la informació. Però recordeu que caldrà vindre ja amb uniforme el primer dia de classe, que serà el proper dimarts 15 de setembre, a les 9 hores.
La Direcció.

dilluns, 7 de setembre del 2009

El bonollibre

Volem recordar a les famílies amb alumnes en Primària que a partir de demà es podrà recollir el bonollibre. L'horari per a recollir-lo serà de 9 h a 12 h. Cal que porteu el DNI del pare o la mare. Per a més informació, acudiu al centre en el mateix horari.

Per a obrir gana



Per als comensals del nostre menjador hem adjuntat ací el nou menú per a aquest setembre. Recordeu que si cliqueu sobre la imatge es farà més gran, i així la podreu veure millor, i fins i tot us la podeu imprimir per tindre-la penjada a la cuina de casa. Com sempre, bon profit!

dimecres, 2 de setembre del 2009

El setembre de Secundària

Hola a tots!
Ens hem posat en marxa ja i des d'ahir l'escola ja té activitat. Els més matiners han sigut els alumnes de Secundària, que entre ahir i hui han fet els exàmens de recuperació.
La recollida de notes per a tots aquells que havien de recuperar alguna matèria és demà dijous de 13 h a 14 h.