dimarts, 13 d’abril del 2010

Visita al Museu Comarcal de l’Horta Sud




El dimarts 30 de març els alumnes de 1r d’ESO vam visitar el Museu Comarcal de l’Horta Sud, que està a Torrent, perquè a Valencià havíem estudiat la descripció d’espais.

En aquesta excursió vam veure una antiga casa de llauradors que va ser construïda cap al principi del s. XX.

De primer, la nostra guia ens va mostrar el dormitori de matrimoni, que tenia un rentamans, ja que no tenia bany. Aquest comunicava amb el menjador, amb una pileta per a rentar-se les mans abans de seure a taula. A continuació ens mostraren la cuineta on guisaven, que donava pas al pou d’on s’abastien d’aigua potable. Després veiérem l’estable, que tenia un carro i un xicotet comú (bany). També visitàrem la cambra de l’oli, que era el lloc on es guardava l’oli en gerres, i es feien feines amb les collites (triar, separar, pesar…); i l’almàssera, on es feien l’oli de les olives.

A la part de dalt estava l’andana on es guardaven algunes collites i eines, i la pallissa on es guardava la palla, els cereals, i altres eines per al treball del camp.

Fou una excursió molt interessant!

Sofía Villena (1r d’ESO)


Les fotos del Camí de Santiago

Ja tenim les fotos del Camí de Santiago, que els alumnes de 3r i 4t d'ESO van fer, des de La Torre fins a Albal. Cliqueu ací per veure aquella aventura.

Estem d’enhorabona: 10.000 visites!

Amics i amigues visitants del nostre espai a Internet, de l’escola San José i San Andrés, de Massanassa: estem de gran celebració perquè el nostre blog ha superat ja les 10.000 visites. És diu prompte, però ha costat molt d’esforç i dedicació.

Volem agrair a tots aquells que visiteu el nostre blog la vostra participació i el vostre seguiment, en un àmbit que ens ajuda a tots a fer un col·legi més obert, plural i participatiu.

Moltes gràcies en nom dels alumnes, que desinteressadament ressenyen la majoria d’activitats complementàries que fem, i gràcies també a tots aquells que d’una manera o altra heu col·laborat amb el blog.

Açò ens ajuda a seguir dia a dia treballant per vosaltres, i a sentir que creieu en el nostre blog i la nostra web com a instruments vàlids per a la nostra feina educativa i formativa.

Moltes felicitats a tots per aquestes 10.000 visites.