dijous, 28 de febrer del 2013

Qu'est-ce qu'on mange?



Salut à tous
Les élèves de Français d’ESO, nous avons fait un peu de travail sur les repas typiques de la Belgique et de la France. Nous avons fait des murales avec des images et des informations de quelques plats traditionnels.
Nous avons exprimé aussi les lieux où on mange ça. Et nous avons accroché les panneaux dans le couloir de l’école.
Nous avons aimé cette activité parce qu’on s’a bien amusé en faisant les panneaux.
Esther et Marta (2ème d’ESO)

I ara la traducció :
Els alumnes de Francés d’ESO hem fet un poc de treball sobre els menjars típics de Bèlgica i França. He fet murals amb les imatges i les informacions d’alguns plats tradicionals.
També hem explicat els llocs on es menja açò. I hem penjat els cartells al corredor de l’escola.
Ens ha agradat aquesta activitat perquè ens ho hem passat bé fent els murals.
Esther i Marta (2n d’ESO)

dilluns, 25 de febrer del 2013

Nova xarrada de l'APA sobre les addiccions



Estimats pares i mares dels alumnes:
Des de l'APA hem programat una nova xarrada formativa que esperem que compte amb la vostra acceptació.
El pròxim dijous 28 de febrer a les 19 hores, al col·legi, tindrà lloc la xarrada: “Noves addiccions: Internet, mòbil…”. El ponent és Julio Tudel.
* El procés addictiu: Definició i característiques diferencials.
* Dades sobre la magnitud social del fenomen addictiu.
* Tipus d'addicció.
* Bases neurològiques del procés addictiu.
* Bases psicològiques i espirituals del procés addictiu: plaer, recompensa i sentit.
* Bases del comportament del procés addictiu.
* Detecció precoç i prevenció en els processos addictius.
* La reeducació i els hàbits com a teràpia en els processos addictius. 
Esperem la vostra assistència.

dilluns, 18 de febrer del 2013

Resultat de l'Esmorzar Solidari



Estimades famílies, 
Us informem que en la jornada de l'Esmorzar Solidari del passado 31 de gener, recollírem 1500 euros per al nostre Projecte Esfera d'aquest curs.
Recordem que el Projecte Esfera d'aquest curs anirà destinat al Col·legi Sant Vicent de Paül, gestionat per les Filles de la Caritat de Nacala-Porto, a Moçambic. Des de Nacala ens comenten que necessiten comprar llibres de text (banc de llibres), per al desenvolupament de les classes. 
Gràcies per la vostra col·laboració.
Equip de Pastoral 
Ací teniu fotos de la Setmana de la Pau i l'Esmorzar Solidari


dilluns, 11 de febrer del 2013

Quaresma 2013



Dintre de quaranta dies ens espera la Pasqua, per als creients cristians la festa més important de l’any. I, abans, s’obri per a nosaltres un temps preciós que, pels dies que dura, diem “la Quaresma”. És probable que per a algunes oïdes aquesta paraula els resulte arcaica i desfasada, perquè només els evoca costums i continguts impropis de la modernitat. Però s’equivoquen. La Quaresma cristiana és una cosa rigorosament moderna i actual, fins el punt que, si no existira, caldria inventar-la, si és que no volem perdre qualitat humana i cristiana.
Quaresma és temps de conversió, de canvi. Conversió (“metanoia”) significa, de fet, canvi de rumb, canvi de mentalitat; no significa fer penitència, ni torturar-se l’esperit per descobrir que hem mantingut actituds que ens deterioren com éssers humans. Ací hem de fer tots, un seriós examen de consciència. Quantes vegades hem descobert els nostres errors i ens hem conformat amb anar a confessar-los, fins i tot complint una “penitència”, però no hem canviat el rumb. No és estrany que hàgem acabat per perdre el sentit de la Quaresma. 
La nostra proposta és que ens centrem, enguany, en la cerca i confrontació amb la Bona Nova, concretament pel que fa a la nostra vida relacional, amb nosaltres mateixos/es, amb els altres, amb la naturalesa i amb Déu: són les quatre relacions constitutives de l'ésser humà, que abraça una autèntica Espiritualitat i que nosaltres estem cridats a viure des de l'actitud cristiana de la fe… Creiem que és una clau que pot ajudar-nos molt a viure millor aquesta dimensió determinant de la nostra vida. Que bé si cresquérem en la nostra vida de relació, segons l'Esperit de Jesús!

dimarts, 5 de febrer del 2013

Prova homologada per a l'obtenció del certificat de nivell A2 (idioma Anglés i Francés) del Consell d'Europa

Els interessats han de llegir la guia de candidat i reomplir si creuen que compleixen els requisits el full d'inscripció i entregar-la a Secretaria. Al nostre centre l'examen es realitzarà entre els dies 20 (Expressió escrita, comprensió escrita, comprensió oral) i 27 (Expressió oral) de febrer de 2012.
A la web de la nostra escola teniu tota la informació detallada, els requisits de matrícula, els detalls de la prova, la guia del candidat, la sol·licitud per a presentar-se a la prova i els continguts de les proves.