diumenge, 13 de març del 2016

Setmana Vocacional


Al llarg d’aquesta setmana, els alumnes d’ESO han treballat diferents activitats de la Setmana de Vocació-Missió dins el Pla de Pastoral del nostre centre.
Els alumnes han pogut gaudir d’una xarrada informativa de Sor María Gómez Lechón que els ha explicat com va sorgir la seua vocació, i com ha dedicat la seua vida al Tercer Món i ajudar als més necessitats. A més, Sor María ha comentat que actualment treballa al POP, que es tracta d’un servici d’ajuda a la gent amb la seua reinserció social després de passar un temps a la presó.


divendres, 11 de març del 2016

Programa Falles 2016

A/A Comunitat Educativa (Pares, Professors, Alumnes i PAS):
Vos comuniquem que el proper 15 de març celebrarem la festa fallera en el centre.
Indiquem en el programa els actes de portes obertes als quals els pares i mares del centre esteu convidats a assistir:
DILLUNS 14:
8.00-13.00 h.: Plantà de la falla del col·legi.
 15.15-16.45 h.: Visita dels alumnes d’ Infantil i Primària a la falla del col·legi.

DIMARTS 15:
 9.00 h. Oració a Sant Josep a càrrec del alumnes de 4rt d’ESO. (Acte de portes obertes)
9.15 h.: Elecció pública de les falleres majors i presidents. (Acte de portes obertes)
11.00-12.00 h.: Xocolatà. Organitzada i patrocinada per l’APA .
12.00 h.: Globotà, acompanyada per la xaranga escolar.
15.30-16.45 h.: Ofrena a la Mare de Déu i cremà de la falla del col·legi. (Acte de portes obertes) Cremà de la nostra falla: Títol: CREATIUS FINS L’INFINIT. (Acte de portes obertes)

El servici de menjador i les activitats extraescolar organitzades per l’APA es desenvoluparan de manera ordinària com la resta de dimarts.

NOTA: El dia 15 els alumnes podran substituir l’uniforme del col·legi per l’uniforme faller compost per: blussó, mocador faller, sabatilles esportives i vaquers. No es pot dur material pirotècnic al centre. Hi haurà una aula de convivència amb un professor de guàrdia per als alumnes que incomplisquen la normativa de l’uniforme (Duguen tan sols part de l’uniforme faller p.e.), mostren conductes contràries a les normes de convivència del centre o utilitzen material pirotècnic.

Desitjant que pugueu afegir-vos a la celebració fallera del centre, aprofite per desitjar-vos bones falles 2016 amb les vostres famílies.
Cordialment
Ángel Sánchez
Director Pedagógico

dijous, 10 de març del 2016

Romanes per un dia

Els alumnes de 4t ESO de l’assignatura de Llatí vam realitzar el passat dia 1 de març una activitat complementària a Sagunt en la qual participàrem en diversos tallers de cultura romana a la Domus Baebia, una reproducció d’una casa antiga romana. Per començar, els nostres guies ens explicaren les diferents parts d’una casa romana, començant pel vestíbul i acabant a la cuina. La segona activitat va consistir a representar un sopar a l’estil romà, en el qual tots teníem un important paper, fent de matrona, cavaller, senador o esclaus. Ens explicaren tot el que calia fer, per exemple les ofrenes que feien als déus abans de començar, i també ens explicaren els menjars que solien prendre els romans. Més tard, anàrem a una sala on ens van explicar els diferents edificis dedicats a l’oci en època romana, circ, teatre i amfiteatre; així com les seues característiques arquitectòniques i funcionalitat. Va ser molt divertit! Ens vam posar diverses mascares i ens vam vestir de gladiadors. Una volta finalitzats els tallers a la Domus Baebia vam visitar el call jueu de Sagunt i el Museu Arqueològic, on els nostres professors ens van comentar algunes curiositats i explicaren algunes de les restes arqueològiques. Per últim, vam realitzar l’itinerari històric al teatre romà on vam conèixer de primera mà un important edifici romà i vam al·lucinar amb la bona acústica que encara conserva. Finalment, després de dinar, vam tornar a casa amb el tren. En definitiva, ha sigut una gran experiència on hem conegut més coses de la societat romana. Victoria Alfonso, Caterina Peris, Pilar Muñoz, Carla Zamora i Maria Alfonso (4t d’ESO)

dilluns, 7 de març del 2016

València de dalt a baix



El passat 25 de febrer els alumnes de 4 d’ESO vam anar a fer una excursió pels monuments històrics més importants de València. Cada u teníem assignat un monument que havíem d’explicar.
L’excursió formava part d’un projecte que havíem fet en les assignatures de Valencià i Història, en el qual havíem fet també un mural sobre el monument que ens havia tocat a cadascú de nosaltres.
En el meu cas el mural tractava de la Plaça Redona, ja que era el que havia d’explicar jo. Els meus companys feren el seu mural i la seua exposició  del monument que se’ls havia assignat.
Tant en els murals que vam penjar al passadís de l’edifici de Secundària, com a l’exposició oral que féiem davant dels monuments, tots parlàvem mes o menys dels mateixos temes com: història de l’edifici, característiques arquitectòniques, restauracions i ús que ha tingut posteriorment i a l’actualitat.
Els llocs que vam visitar van ser: Basílica, Plaça Redona, Almoina, Sant Martí, Palau Generalitat, Santa Caterina, Torres de Serrans, Micalet, Estació del Nord, Sant Joan de l’hospital, Sant Agustí, Banys de l’almirall, Ajuntament, Estudi General (UV) Pont de Serrans, Palau del Marques de Dos Aigües, Catedral (portes, interior i Aula Capitular), Mercat central, Sants Joans, Llotja i Consolat del mar.
Aquesta excursió va ser molt entretinguda. Vam aprendre, a més de monuments valencians, a explicar-se davant de gent, cosa que no és fàcil. Altra part positiva va ser el dinar al McDonalds. Però també l’eixida a València va ser molt cansada, ja que estàvem sempre caminant d’un lloc a altre. En el meu cas, no vaig ser capaç de pujar les escales del Micalet.
Verónica Lozano (4 d’ESO)

dimarts, 1 de març del 2016

Ja estem en Quaresma!

Ja estem en Quaresma....i tota la comunitat educativa del col·legi San José y San Andrés de Massanassa volem celebrar-ho amb tots vosaltres.
Vinga...no et quedes darrere!!!