dijous, 26 de novembre del 2015

De Massanassa al cim de Morella

Els alumnes de 4t d’ESO hem anat a visitar Morella el passat 17 de novembre del 2015.
Ha sigut esgotador el viatge d’anada, sobretot els últims quilòmetres, que estaven tots plens de corbes, i ens han marejat a tots un poc. Per la resta del viatge no hi ha res a dir. Ha sigut molt divertit perquè anàvem tots parlant de les nostres coses. Arribant a la ciutat es podia veure el castell en coronant el cim de la muntanya i més cap a la falda, es troba el poble. I al voltant de tota la ciutat està la muralla, que protegia la ciutat d’atacs d’estrangers. I el que més m’ha cridat l’atenció ha sigut que al voltant del poble només hi havia terme, ni pobles al costat ni res de res.
En primer lloc hem vist l’ajuntament, d’estil gòtic i amb finestres biforades separades per un mainell. I dins, hi havia els gegants que s’utilitzen per al Sexenni. Tots estàvem al·lucinats per la grandària de les figures. Després hem vist el carrer principal, anomenat carrer de Blasco d’Alagó, que és molt estret perquè és d’època medieval. Només acabar de passejar-nos-hi hem anat a una casa on va estar sant Vicent Ferrer i on va fer un miracle: va tornar la vida a un xiquet que els seus pares havien esquarterat per a poder donar de menjar al sant. 
En acabar de veure aquest carrer, hem visitat la basílica de Santa María, amb dos portes principals d’entrada, la dels Apòstols i la de Santa Úrsula. Per dins és d’estil gòtic i amb algunes coses d’estil barroc i rococó. Amb elements molt característics, com l’escala que només es suporta pegada a un pilar que sosté l’estructura de la basílica. Després hem anat a veure el convent de Sant Francesc. Els més important que té aquest monestir és la dansa de la mort, que és la més antiga d’Espanya, i una de les úniques obres  pictòriques que parla de la mort a tota Europa. És molt particular perquè és una imatge pagana dins d’uns temple religiós i perquè simbolitza que la mort a tots arriba, dóna el mateix si eres ric que pobre. Aquesta imatge ens ha cridat molt l’atenció a tots, perquè és molt rara, i perquè també ens hem quedat amb les ganes de veure l’altra part de l’obra que ja no està.
A continuació, en veure aquesta imatge, hem pujat al castell. Des de dalt del castell es podia veure tot el poble i els seus voltants. Al castell es podien veure les marques que van deixar els diferents pisos que hi havien fa molt anys. Només acabar de veure el castell, hem passat a fer el treball de Valencià. Hem preguntat a molta gent pel Sexenni i per Morella, i ens hem fixat molt en la seua pronúncia i en la castellanització d’algunes paraules. Després d’acabar aquest treball, hem dinat i ja hem pujat a l’autobús de tornada a casa.
Aquesta excursió ens ha agradat molt a tots, perquè molts de nosaltres mai havíem anat a Morella. Ens ho hem passat de meravella a l’autobús. I crec que tots tenim la mateixa opinió: ens ha agradat a tots moltíssim (tot i que ens va costar molt alçar-nos del llit a les sis del matí).
Natalia Baixauli Paredes (4t d'ESO)

dimarts, 24 de novembre del 2015

Comunicat de l'Ajuntament de Massanassa respecte la gratuïtat dels llibres de text.

A/A Famílies de Primària i Secundària:
Us comuniquem una modificació a la norma inicial que l'Ajuntament ha decidit en relació a la ajuda de llibres de text del curs 2015-2016, amb la finalitat que tothom ho tinga en compte.
El comunicat que ens han facilitat des dels servicis tècnics és el següent:
Vos informe que els Serveis Jurídics i Econòmics de l'Ajuntament han valorat el dubte sobre el material fungible que va associat a llibres de text (workbook, quadernets de música o activitats ratllables) i han determinat que també es pagarà, malgrat que no es considere susceptible del banc de llibres. L'Ajuntament es farà càrrec d'eixa despesa.

Triduo de la Milagrosa 2015

Esta setmana celebrem al nostre col·legi amb molta il·lusió el Triduo de la Milagrosa on participarà tota la comunitat educativa i on està convidada la resta de la població.
Tota la informació l'encontraras fent clic ací.

Sopar de la Junta d'Exalumnes.

Cartell amb la informació del sopar de la Junta d'Exalumnes del col·legi San José y San Andrés.

dilluns, 23 de novembre del 2015

Renovació del Consell Escolar del Centre

Amb data del dijous 17 de novembre de 2015 hem publicat a la nostra web la notícia de renovació parcial del Consell Escolar del nostre centre.
És important que llegiu la notícia i participeu activament en aquest procés participatiu que enriqueix el procés educatius dels xiquets i xiquetes de la nostra escola.

dijous, 19 de novembre del 2015

Pel·lícules d'animació

Els alumnes del Col·legi San José y San Andrés de l'assignatura d'Informàtica de 3r d'ESO estan realitzant curts d'animació....ací teniu alguns d'ells realitzats pels alumnes Jesús Tomás, Eika Ruiz i Victòria Martos.




dimarts, 10 de novembre del 2015

Soc Vicencià

El dia 30 del passat mes de gener d’aquest any 2015 el Superior General de la Congregació de la Missió i de les Filles de la Caritat, P. Gregory G. Gay, proclamava el present any com “l’Any de la Col·laboració Vicenciana”, que s’iniciarà amb la Festa de Pentecosta, el 24 de maig de 2015, i finalitzarà en la Festa de Pentecosta, el 15 de maig de 2016.
Durant aquest any, es pretén que la Família Vicenciana  (totes les associacions que la formen) en l’àmbit local, regional i internacional explore maneres en les quals poden celebrar, connectar-se, aprendre, i servir-se mútuament.
Amb motiu de l’any de la Col·laboració, els pròxims 23 i 24 d’abril se celebrarà a Madrid el primer congrés nacional de Centres Educatius Vicencians.
Ací us presentem el material multimèdia, que amb motiu d’este Congrés,  hem realitzat en el nostre col·legi. En aquest vídeo, Germanes, alumnes i professors han volgut compartir el seu testimoni sobre el que significa en la seua vida ser vicencià.


dijous, 5 de novembre del 2015

Gratuïtat dels llibres de text

Hem publicat a la nostra web un article sobre l'Ordre 17/2015 de la Generalitat Valenciana sobre la gratuïtat dels llibres de text. És molt aconsellable que li feu una ullada si esteu interessats en la possibilitat de demanar ajudes econòmiques per als llibres de text. Consulteu l'entrada de la notícia a la nostra web i llegiu la notícia completa.

Universitaris per un dia

Els alumnes de 4t d’ESO realitzàrem el passat dia 27 d’octubre una visita a la Biblioteca d’Humanitats “Joan Reglà” de la Universitat de València i el monestir de Sant Miquel dels Reis, joia artística renaixentista i seu de la Biblioteca Valenciana.
Ens va resultar molt interessant l’activitat que vam fer, que consistia a aprendre a buscar i traure llibres en una biblioteca tan gran destinada als universitaris.
A més, ens agradà molt poder vore en un dipòsit de llibres una còpia en facsímil de l’Enciclopèdia de Diderot i D’Alambert, il·lustrats del S-XVIII que van redactar i recopilar tot el saber de l’època en eixos llibres.
Al monestir vam gaudir d’una visita guiada on ens parlaren de la història del recinte i les seues característiques artístiques. També tinguérem la part tenebrosa quan ens mostraren el lloc on estan soterrats els mecenes, que pagaren les obres, que s’il·lumina amb la llum del Sol cada 29 de setembre, dia de Sant Miquel, patró del monestir.
Finalment, ens va agradar molt i vam aprendre moltes coses que de segur utilitzarem a classe.
Pilar Muñoz i María Zarzo. 4t ESO