dimarts, 15 d’abril del 2008

Els animals, les plantes... i la boira del Penyagolosa





El dia 7 d’abril els alumnes de 4rt d’ESO del grup de Biologia realitzàrem una eixida escolar al Parc Natural del Penyagolosa. Viatjàrem en una furgoneta amb l’habilidosa conducció de Vicent, el nostre mestre de Valencià, i de copilot, Mariluz, la nostra mestra de Biologia (i al contrari de tornada).

Una vegada allí, després de dues hores de viatge, devoràrem els nostres entrepans a l’ermita de Sant Joan de Penyagolosa. Després, amb la panxa plena començàrem la nostra aventura. Durant un llarg però interessant passeig, cadascú explicava un aspecte concret de l’itinerari del Barranc de la Pegunta, microreserva de flora del Parc Natural de Penyagolosa.

Després de dues hores de camí pel boirós bosc arribàrem al Corralito i amb la furgoneta vam arribar a un xicotet mas per a dinar, el Mas de la Cambreta. No va sobrar res de menjar. Després de digerir un poc el dinar ens vam endinsar de nou a la boirosa natura per buscar flors de neu al Barranc de la Teixera. I les trobàrem! Però molt poquetes i un poquet pansides…

Per finalitzar la nostra aventura vam anar a vore una de les famoses neveres antigues -on guardaven neu- semblants a coves gegants. I, tot i estar a tocar del Cim del Penaygolosa, la boira no ens deixà veure res: ni el cim, ni els paisatges…

De la tornada poques coses recordem, ja que la son i el cansament s’apoderaren de nosaltres.

En resum: va ser un dia genial i recomanem a tot l’alumnat que visite el Parc del Penyagolosa, però millor un dia assolellat!!

Escrit pels futurs biòlegs de 4t d'ESO