dijous, 9 de febrer del 2012

Adéu, Luisa

Aquest any, els alumnes de 4t d'ESO han tingut l'oportunitat de viure de nou l'acollida a una persona que ve de fora. Si el curs passat ja van acollir Lumi Martín acabada d'arribar d'Alanís (Sevilla), enguany han comptat amb la companyia de Luisa Savala, una xica del Brasil que ha vingut al nostre Col·legi per a aprendre castellà durant les vacances d'estiu del seu país. Com que ja s'ha acabat l'estiu a l'hemisferi sud, Luisa se n'ha anat de l'escola per a sempre i ha tornat a sa casa, sabent castellà i valencià, i amb una nova colla d'amics i amigues que ha fet a l'ESO.
Des del Brasil, Luisa ens ha enviat aquesta carta de comiat, pensant sobretot en els seus companys de 4t d'ESO. Per la seua banda, els que encara estan ací també li han escrit per dir-li adéu. Tot seguit us reproduïm les dues cartes:

El valor de les coses no estan en el temps que duren, sinó en la intensitat en què ocorren. Per això, existeixen moments inoblidables, coses inexplicables i persones incomparables” (Fernando Pessoa).
Estava pensant en com començar i quan em vaig recordar d’aquesta frase vaig veure que no tenia manera millor de començar aquest text.
Tot al principi fou molt difícil, una nova família, companys, professors, col•legi... Haver d’adaptar-me a una nova rutina seria un gran desafiament. En veritat, creia que no ho anava a aconseguir.
Ara, després de 4 meses i mig, ja a Brasil, percep que el meu temps a Espanya fou el millor. Totes les dificultats de l’inici van donar lloc a grans records i moments increïbles que segurament mai oblidaré. Ja vos trobe a faltar...
Només he d’agrair a la meua família espanyola que sempre em va ajudar, als meus professors, als amics que vaig fer i als meus companys. MOLTES GRÀCIES PER TOT!
Luisa Savala

Hola Luisi!
Som la classe de 4t d'ESO. Al principi, quan vingueres, no agafàrem molta confiança amb tu, però no tardàrem en adonar-nos de la gran persona que eres. Reconeixem que ens has paregut una xica molt valenta, per haver-te atrevit a estar en un país diferent, amb diferent cultura, gent, llengua. I et volem dir que ens alegrem profundament i t'agraïm que decidires vindre a Massanassa. Esperem que la teua experiència haja sigut tan bona com per a nosaltres. I esperem que açò no siga un adéu definitiu, sinó un "fins prompte". No dubtes que quan tornes, ací ens tindràs.
Ha sigut molt de temps de convivència amb tu, molt de riure, molts moments inoblidables, i al final, molts plors. A les classes de Ciències és on més te trobem a faltar. T'hem de dir, de part d'Inma, que encara t'està esperant per a què li entregues els finals!
Te tornem a dir que t'admirem molt per la teua simpatia i l'atreviment de vindre fins ací.
No tardes molt a tornar a Massanassa!
Mai t'oblidarem
La teua classe d'Espanya.