dilluns, 10 de juny del 2013

A Morella amb furgoneta

El dijous 30 de maig els alumnes de quart d’ESO ens vam anar d'excursió a Morella amb els nostres professors Vicent i Jose Antonio. Va ser una excursió molt original, ja que en ser pocs, vam anar amb una furgoneta que vam llogar. A les set i mitja eixíem de Massanassa amb la furgoneta, amb la qual vam arribar en un parell d'hores.
Una vegada estàvem allí vam començar la nostra visita. Alhora que anàvem cap al castell de Morella, anàvem passant pels carrers més importants del poble, veient les seues botigues, el mercat, etc., i els professors ens anaven explicant la història, les festes i les tradicions d'aquest poble. Durant aquest recorregut vam anar visitant els edificis i monuments més importants, com són l'ajuntament (on estaven els famosos gegants), la basílica de Santa Maria la Major i el convent de Sant Francesc, tots d’un estil gòtic excel·lent. Quan arribàrem al castell i ho visitàrem, ens vam dividir per grups i vam fer la part lingüística de l'excursió: parlar amb la gent del poble per a veure les característiques de la seua forma de parlar el valencià, que es diu Valencià Septentrional.
Finalment, vam quedar a les tres al costat de la porta de Sant Miquel, en el forn que hi ha a prop, on compràrem els típics flaons de Morella, i ens vam tornar a Massanassa amb la furgoneta.
Aquesta ha sigut sens dubte una de les millors excursions que hem fet en els quatre anys que portem en l'ESO.
Silvia Daroqui (4t d’ESO)