dijous, 12 de febrer del 2015

València històrica, una descoberta meravellosa

El passat dia 27 de gener els alumnes de 4t d’ESO vam anar a València a fer  una visita a diferents parts de la ciutat per a veure a alguns del monuments històrics més importants i, a més, cada alumne havia d’explicar el que li corresponia.
Quan arribàrem a l’estació començàrem a fer una xicoteta ullada a parts de diferents estils artístics que fins aleshores no ens havíem adonat que estaven.
Una vegada fora de l’estació anàrem a l’església de sant Agustí. Vam continuar anant al mercat central i allí varem esmorzar. Desprès visitàrem l’església dels sants Joans on contemplaren el pas del temps als seus frescs i pintures.
A continuació anàrem a la Llotja i el Consolat del mar, la sala de contractacions... i ens van explicar la funció de les diferents sales.
Després vam arribar a la Catedral, que fou explicada tant per fora com per dins i, a més, pujàrem al Micalet; la pujada ens va costar però una vegada  dalt les vistes de tota la capital eren espectaculars.
Quan vam baixar del Micalet anàrem a veure les Torres de Serrans, l’església de sant Joan de l’Hospital i els Banys de l’Almirall.
Ja cansats de caminar anàrem a dinar per a, desprès, continuar la visita anant a veure les portes de la Catedral, l’església de sant Martí i, finalment, el palau del Marques de Dos Aigües.
D’aquest últim podem dir que és impressionant i una vertadera meravella.
Aquesta eixida va ser genial i vam aprendre moltes coses de les quals no ens havien adonat ni que existien.
Diana Hidalgo (4t d’ESO)