dijous, 24 de setembre del 2015

FOEVI 2015

Del dia 28 de juny al 2 de juliol, tingué lloc a Eibar (Guipúzcoa), l’encontre nacional de FOEVI (Formació Educativa Vicenciana), en el qual assistim professors dels diferents Centres Educatius Vicencians de tota Espanya, i el nostre col·legi estigué representat per la professora Pepa Monzó.
El dia 28 de juny, anàvem arribant des dels diferents punts d’Espanya al lloc de trobada, La Residència del Complex Educatiu d’Eibar.
Ja el dia 29 de juny, començàrem estes Jornades de la mà de Diego Cuevas Gámez, amb la ponència “La Gran Aventura del Liderazgo Vicenciano”.
I es va fer de dia el 30 de juny, ben matí, mamprenguérem el viatge al bressol de Sant Vicent de Paül: Berçeau, Pouy i Dax, al sud de França.
Allí es  respirava la senzillesa, la humilitat i la calidesa de Vicent de Paül.  La caseta del Berceau, “Ranquines”, és la casa on va nàixer Vicent.  Rodejant la casa, es troba la Capella, adornada amb vidrieres al·lusives a la vida de Sant Vicent i edificis ocupats hui per la vivenda de les Germanes, Pares Paüls, residències d’ancians… i una alzina amb una estàtua de la Verge davant la qual Vicent resava diverses vegades al dia.
A menys d’1Km de “Ranquines”, està Pouy, ara anomenat Saint Vincent de Paul, on es troba l’Església, en la qual es conserva la pila en què Vicent de Paül va rebre el baptisme.
Allí tot el grup vicencià, tinguérem una celebració per a renovar les promeses baptismals.
A última hora de la vesprada, i per a finalitzar el viatge, ens desplaçàrem cap a San Sebastián, per a des d’allí partir de nou a Eibar.
El dia 1 de juliol pel matí tinguérem la ponència “La gestió al servici de l’educació” de la mà de Felipe Muñoz, membre de l’Equip de Titularitat de Madrid-Santa Luisa.
Ja per la vesprada de la mà de César Poyatos, “Ll’equip directiu motor del canvi”.
Concluírem estes jornades amb un sopar, en què cada un dels que allí estàvem, vam poder compartir els productes típics de cada Comunitat Autònoma, per a acabar amb una gran queimada.
El dia 2 de juliol, tornàrem als nostres llocs d’origen.
Van ser 4 dies intensos, de convivència i aprenentatge que han merescut la pena.
FELIÇ INICI DE CURS!

PEPA MONZÓ MARTINEZ (Prof. d’Infantil, Coordinadora de Qualitat, Membre de l’Equip Directiu del Col·legi San José y San Andrés)