divendres, 31 de març del 2017

2n ESO al concurs d'electricitat

El grup d'alumnes de 2n d'Informàtica ha participat en la VIII edició del concurs "Conoce tu electricidad" d'UNESA. L'Associació de la Indústria Elèctrica, UNESA, agrupa a les cinc grans empreses elèctriques espanyoles: IBERDROLA, ENDESA, GAS NATURAL FENOSA, EDP i VIESGO En la foto podem veure als nostres alumnes de 2n amb els seus diplomes. 
Moltes felicitats.

dijous, 30 de març del 2017

Sí de les germanes 2017

El passat dilluns els delegats de FE, com a representants de cada classe han pujat a la comunitat per a fer entrega dels diferents treballs que totes les classes van realitzar en la passada tutoria per a agrair el seu servei i treball per al nostre col·legi.
Alguns treballs ja se’ls havien fet arribar per mitjans tecnològics el passat dissabte, dia de l’Encarnació.
Agraïm a les germanes el seu servei incondicional envers la nostra comunitat educativa i les felicitem pel seu Sí!
Daniel Gimeno, coordinador de Pastoral


dimarts, 28 de març del 2017

Falles 2017

El dia va començar amb l'oració a San Josep al pati del nostre col·legi, alguns familiars ens van acompanyar i en finalitzar aquesta, va ser l'elecció dels presidents i falleres majors. Nosaltres no esperàvem ser triats, però ens tocà en sort. Quina alegria i quin honor!  Moltes emocions es van amuntonar en el nostre interior…
Va ser un dia meravellós!, de molta alegria, on ballàrem  amb els nostres companys i professors amb la xaranga, (quina sort tindre companys que assagen i s'esforcen per alegrar-nos aquest dia amb la música...).
 Els companys de Secundària van muntar la falla, feta entre tots amb esforç i il·lusió, i amb el lema de la Justícia que ens acompanya aquest any. Però… faltava arribar al migdia per iniciar amb orgull la primera Mascletobotellà, que bé ho hem passat, que original i que "chulo" va ser fer que s’escoltara com les de veritat tots junts.
I va arribar el moment de cremar la nostra falla, de pendre-li foc, això sí, no sense abans indultar un ninot que ens recordarà les falles 2017 del nostre col·legi i l'honor que ha suposat ser el seu president i fallera major. Fins al proper curs… VISQUEN LES FALLES.

Pau Muñoz i Sara Tamarit

Fes clic ací per a veure totes les fotos


dijous, 23 de març del 2017

La llama del 400 aniversario del carisma vicenciano

A/A Comunidad Educativa.

Os comunicamos que el próximo viernes, día 24 de marzo, iniciaremos los actos de la conmemoración del 400 aniversario del nacimiento del Carisma Vicenciano
Quedáis todos invitados al acto que tendrá el siguiente programa.

10.30 h. Pregón de la Directora Titular y encendido simbólico de la llama Vicenciana desde el Cirio Pascual de la Parroquia de San Pedro Apóstol de Massanassa.
10.50 h. Traslado procesional de la llama desde la parroquia hasta el colegio, en relevo, a cargo de representantes de la familia vicenciana en Massanassa. Participarán en el relevo: San Vicente de Paúl, Santa Luisa de Marillac, Sor María Vidal (Consejera de educación), representantes de la Asociación de la  Medalla  Milagrosa, del Personal de Administración y Servicios,  de las primeras alumnas del colegio, de la Junta de exalumnas, de la Asociación de Padres y Alumnos del centro, de Juventudes Marianas Vicencianas y  la Directora Titular, Profesores y alumnos de las diferentes etapas.
11.15 h. Llegada al colegio. Canto del Himno del 400 aniversario.
11.30 h. Sorpresa para todos en esta celebración de cumpleaños.

Estáis todos invitados a asistir a la Iglesia y os informamos que a las 11.00 horas se abrirá la puerta de acceso del alumnado para que podáis participar en el acto final, en el patio del colegio.


Esperando vuestra asistencia y rogando que difundáis entre toda la familia vicenciana el acto, os saludamos.

dimecres, 15 de març del 2017

Mascletobotellà

Vídeo de la mascletobotellà realitzada al pati per tots els alumnes de Primària i ESO el passat 14-3-17 per celebrar les Falles en el marc del 400 aniversari del carisme vicencià.

dilluns, 13 de març del 2017

Educació vial a Gilet

El passat 23 de febrer els  xiquets de 3r i 4t anàrem al parc d’Educació Vial de Gilet. Pujàrem a l’autobús  i tardàrem hora i mitja en arribar. Baixàrem de l’autobús i entràrem al parc amb els monitors. Primer ens explicaren què teníem que fer a les activitats i que per guanyar-se el carnet tenies que aconseguir mil punts. La primera vegada a mi em tocà un kart roig amb un monitor. La següent prova era fer un test i després de dinar tornaves a pujar al kart sense monitor.
També jugàrem al parc fins que vingué l’autobús per tornar a l’escola. Com arribàrem abans de l’hora d’eixir, jugàrem un poc al pati i a casa.
Va ser un dia molt divertit amb els meus companys de classe.
Irene Blesa         (3r E. Primària)

El passat dijous 23 de febrer anàrem a Gilet, al parc d’Educació Vial.
En l’autobús estàvem cantant amb els companys de 4t. A l’arribar a Gilet, els monitors ens digueren el que teníem que fer i esmorzàrem en un pati xicotet. Una monitora ens explicà tot el circuit i després se n'anàrem  a buscar a una altra monitora per a que ens diguera la solució d’un problema. A l’acabar, jugàrem al parc i pujàrem als karts acompanyats per un monitor.
Després de dinar tornàrem a jugar al parc i pujàrem al kart sense monitor. Al final ens donaren un carnet i tornàrem al col·legi.
M’agradà molt el dia en Gilet.
Josep Nácher     (3r E. Primària)



dijous, 9 de març del 2017

La ruta dels monestirs

El passat dijous els alumnes de 2n d'ESO anàrem a Gandia a visitar el monestir de Sant Jeroni de Cotalba i el monestir de Santa Maria de la Valldigna. El primer estava a Alfauir, propet de Gandia, i l’altre estava a Simat de la Valldigna.
Hem anat a vore’ls perquè en Història estem donant els monestirs i perquè en Valencià estem donant alguns escriptors de la nostra llengua que estaven soterrats allí, com la família d’Ausiàs March. Ens ho vam passar molt bé, i vam veure molts elements arquitectònics de l’època medieval, alguns dels quals estaven fets amb elements com fang. També vam veure l’aqüeducte que van fer per a poder tindre aigua al monestir de Sant Jeroni, i com decoraven l’edifici per a no tindre atacs d’enemics.
El Monestir de Sant Jeroni de Cotalba estava sota la direcció dels frares jeronis. Vam veure la indumentària que duien els sacerdots a les misses, i la decoració d’aquest monestir a l’exterior era molt bonica, encara que per dins no aparentava ser el que aparentava per fora. El guia que era molt simpàtic ens va ensenyar la cripta on estaven les restes dels amics, i gent que va conviure allí, i ens va contar que el novembre passat es van descobrir les restes del que suposaven que seria Ausiàs March, i la seua esposa, entre familiars.
El monestir de Santa Maria de la Valldigna estava un poc destruït. Van expulsar als monjos del monestir, després quedà en desús i ara esta mig destruït, encara que l’edifici per fora aparenta més cuidat que el monestir de Sant Jeroni de Cotalba, però per dins no hi ha res. Vam poder veure la residència de l’abat, i com només quedaven les marques de les parets en el terra.
A mi em van agradar els dos, ja que els dos tenien coses que m’agradaven més d’un que d’altre, com l’exterior de Santa Maria de la Valldigna, i la seua decoració de l’art barroc en l’església, encara que en el monestir de Sant Jeroni de Cotalba, el seu interior no me va agradar molt, però hi havia coses realment espectaculars, com una escala gòtica feta per Pere Comte, i el seu jardí, també era molt bonic.
Lorena Simón Morellá (2n d’ESO)

dimecres, 8 de març del 2017

Recorrent la València històrica

El passat dia 28 de febrer els alumnes de 4t d’ESO van realitzar una excursió a València per a conèixer alguns dels monuments i edificis més importants de la ciutat.
Vam eixir de bon matí per a agafar el tren, de forma que ens donara temps a exposar a tots els nostres respectius monuments.
Una vegada a València, començaren les exposicions. La primera de tote, l’Estació del Nord (Erika), l’Ajuntament (Juanma), l’església de Sant Agustí (Sara), El Mercat Central (Sergio R.), l ’església de Sants Joans (Javier), la Llotja de la Seda amb el seu Consolat del Mar (Beatriz), l’Església de Santa Caterina (Vicent), la Plaça Redona (Juan), l’església de Sant Martí (Andrea), l’Aula Capitular de la Catedral (Joan), la Catedral (Josep). També vam pujar els 207 escalons del Micalet per a disfrutar de les seues vistes. I per acabar explicaren abans de dinar les Torres de Serrans (Jesús). Paràrem a dinar en un conegut restaurant de menjar ràpid a la plaça de la Reina. Més tard continuàrem en les exposicions i començaren a explicar els monuments que faltaven. Primer el Micalet (Irene), i després continuàrem en les portes de la catedral, la gòtica i la romànica (Victoria), a continuació l’Almoina (Rubén), la Basílica (Jorge), l’ésglesia de Sant Joan de l’Hospital (Adrián) i, per últim, visitàrem el Palau del Marqués de Dos Aigües amb la magnifica portada d’alabastre que explicà Sergio Serrano.  
Per a finalitzar aquest meravellós dia a València anàrem a l’estació per a agafar el tren i tornàrem a casa cansats però satisfets d’haver pogut conèixer un poc millor la nostra meravellosa ciutat de València.

Erika Ruiz, Sara Bou, Victoria Martos i Sergio Roig (4t d’ESO).




dilluns, 6 de març del 2017

Domus Baebia

El passat dia 23 de febrer els alumnes de l’asignatura de Llatí de 4t d’ESO, vam fer una excursió a Sagunt, per fer un taller de cuina i tot seguit veure el teatre romà de la ciutat. 
Vam eixir de bon matí per a agafar el més ràpid possible el tren. Una vegada a València, vam fer un transbord per poder anar cap a Sagunt.  
A Sagunt arribàrem sobre les nou i mitja i una vegada allí anàrem a esmorzar a una plaça xicoteta del poble. 
Una vegada acabàrem d’esmorzar vam anar cap a la Saguntina Domus Baebia per a donar inici al taller de cuina romana que anàvem a fer-hi. Una vegada dins, Charo (l'especialista que ens acompanyà durant tota l’activitat) ens va explicar com eren les cases a l’antiga Roma, el que feien els romans quan rebien una visita important, el que feien per guanyar vots del poble, el taller de cuina i per últim com fer un amulet de la sort que donaven als visitants després del convit.  
Al taller de cuina vam veure tots els aliments que s’utilitzaven a l’època i les diferents menjades que tenien al dia. A més, vam representar com era un convit a l’antiga Roma. Ens repartírem els papers d’amo de la casa, convidada d’honor, convidat paràsit, esclaus, cambrera i ballarina. Una vegada repartits els papers començarem a representar el convit. 
Després del taller de cuina ens explicaren els diferents tipus d’edificis d’oci de l’època romana:
-El teatre era una construcció típica de l’Imperi, en totes les províncies. Estava destinat a la interpretació d’obres dramàtiques gregues i llatines.

-El circ era una de les instal·lacions lúdiques més importants de les ciutats romanes.

-L'amfiteatre és un edifici públic de forma el·líptica, amb plantes graduades, organitzat al voltantd’una arena on es feien espectacles de gladiadors que caçaven animals salvatges, o lluites navals excepcionalment. 
Després de l'explicació ens n'anàrem a veure el teatre romà de Sagunt que té forma d'hemicicle amb una capacitat de huit mil espectadors. Recentment, es va dur a terme una obra de rehabilitació, dissenyada pels arquitectes Giorgio Grassi i Manuel Portaceli, que ha donat la imatge d’unitat del cos escènic i les grades, reunint les condicions adequades per a actuacions teatrals i culturals.
Finalment ens en vam anar a dinar a un parc,  després vam agafar el tren per tornar a Massanassa.
Sara Bou, Érika Ruíz, Sergio Roig i Victoria Martos (4t d'ESO)




diumenge, 5 de març del 2017

Maths Champions

Los alumnos de 5 años han participado en la II Edición de la MATHS CHAMPIONS, organizada por el Colegio El Vedat. 
Las Matemáticas son divertidas! Éste es el lema del concurso organizado por el colegio El Vedat en el que niños y niñas de 5 años se divierten y disfrutan de las matemáticas a través del juego.
Esta segunda edición de la MATHS Champions, celebrada en el colegio El Vedat ha contado con la participación de más de 150 niños de 12 centros.
Los participantes en la MATHS Champions realizaron por equipos diversos juegos matemáticos adaptados a su edad, y tras una comida en el colegio, se celebró la entrega de premios con las familias y los profesores, presidida por el catedrático de Universidad de la Universidad Politécnica de Valencia, José Pedro García Sabater y por el profesor de Geometría y Topografía de la Universitat de València, Vicente Miquel. Todos los niños fueron premiados y recibieron una medalla de forma individual y una copa para cada centro participante.
La experiencia ha sido fantástica, seguro repetimos el curso que viene!!
Pepa Monzó (Tutora)