dimarts, 30 de maig del 2017

Gran participació a la Carrera Solidària



El passat dia 9 de maig es va celebrar al centre la 3a edició de la Cursa Solidaria del Projecte Esfera, en la qual va participar tota la comunitat educativa, des dels més menuts, fins als més fadrins. Aquesta carrera va ser un poc diferent, ja que va ser organitzada per dos alumnes de 4t d'ESO: Josep Martínez i Sergio Roig.  Aquesta cursa formava part d’un projecte d'Educació Física realitzat pels dos alumnes, en el qual s'encarregaven d’organitzar tota la cursa, fer totes les sol·licituds necessàries i avaluar els seus companys.
El resultat va ser molt positiu, i la implicació de la comunitat educativa va ser també molt gran. Sobretot, cal agrair la participació de pares i mares, que van córrer com els que més.

                                                                                                                          Josep Martínez, 4t ESO 
Feu clic ací per veure totes les fotos

dilluns, 29 de maig del 2017

El dia de les bicicletes

Dins del projecte dels mitjans de transport “Sense mitjans de transport no es pot viatjar”, el dijous 11 de maig, els alumnes de 1r cicle de E. Primària, han portat les seues bicicletes, patinets i patins al col·legi.
Hem gaudit, hem aprés a circular i a seguir les indicacions de les senyals.

dissabte, 27 de maig del 2017

En record de sor Margarita Errandonea

Vull comunicar que en el dia 22-5-17 va faltar Sor Margarita Errandonea. Fou Directora Titular del col·legi i Germana Servent de la Comunitat de Hermanas, durant 6 anys. 
EN RECORD DE SOR MARGARITA ERRANDONEA
Voldria fer present a la Comunitat Vicenciana de Massanassa (València), davant el descans etern de Sor Margarita Errandonea, no tenim més que paraules d’agraïment a Déu per haver-la conegut i de reconeixement cap ella com exemplar Filla de la Caritat.
                Entre nosaltres va viure i va estimar com una gran Filla de la Caritat, apropant-nos a la fe, a través de la seua coherència i espiritualitat vicenciana, tot contaginat senzillesa, bondat, humilitat i la tendresa de Déu amb les seues accions.
            Com a Directora Titular es va guanyar el respecte i afecte de l’alumnat, pares i mares, i professorat. Entregada a l’ensenyament, Massanassa fou la seua última destinació com a docent. Dolça en el tracte, amable, entranyable, exemple de delicadesa, sensible, apostava per la bona voluntat de les persones. Ferma en les seues decisions, es preocupava per gestionar austerament i sota els paràmetres de la pobresa, els béns materials, el que avui diem amb eficàcia i eficiència. Obria la seua generositat en repartir o acudir a l’ajuda de les famílies més necessitades de l’escola. Va iniciar les gestions per a oferir Secundària, a pesar de ser un centre només destinat a Infantil i Primària.
            En el seu rostre es reflectia que vivia per al Senyor i gràcies a les seues paraules, accions i coherència viu Jesús en el cor de molts de nosaltres.
            Sabem que quan arribe sor Margarita davant del Senyor, obrirà el seu cor i n’eixiran infinitat de noms i d’actes d’amor repartits entre tots al llarg de la seua vida exemplar.
            Moltes gràcies, sor Margarita, per la teua apassionada i exemplar entrega entre tots nosaltres.
            Descanse en pau.

Ángel Sánchez

Comunitat Educativa Vicenciana Massanassa

divendres, 26 de maig del 2017

Llibre de cuina de 2n Primària

Els alumnes de 2n d’E. Primària han arreplegat unes receptes de cuina i han construït un llibre on es poden trobar receptes pa dinar, berenar i dolços.
Espere que vos agraden. 
Bon profit!! 

dimarts, 23 de maig del 2017

Ja escrivim amb lletra gòtica

El passat dijous 18 de maig, en l’hora de Valencià, vam fer un taller prou interessant i curiós. Aquest anava sobre la lletra gòtica que els nostres autors de l'edat mitjana utilitzaven per escriure les seues obres.
Va vindre a ensenyar-nos un xic , Bru, que sabia molt bé fer les traçades i formes de la cal·ligrafia gòtica. Nosaltres ja havíem estudiat abans aquestes lletres a classe, però fins que no va vindre ell véiem molt complicat traçar-les. A partir del moment en què les va explicar entenguérem que no era tan difícil, només calia practicar un poc. De fet, en els nostres fulls de pràctica (les de les fotos) es pot veure com al principi són més desastroses, i van millorant a poc a poc.
Una de les coses que a mi se’m va fer més complicada va ser  fer les traçades correctament amb el retolador en el paper. Bru, amb el guix en la pissarra, ho feia de manera que pareixia fàcil, però desprès costava un poc.
A partir d’aquest taller he aconseguit entendre més fàcilment els escrits amb lletra gòtica, que, com deia abans, hem estudiat en la classe de Valencià i pareixia xinés.
El cartells de les imatges són fragments d’alguns del versos d’Ausiàs March, que és un escriptor molt important i destacat de la història de la nostra literatura.

Paula Guillem Molina, 3r d’ESO



dimecres, 17 de maig del 2017

Guanyadors premis VI edició Ploma i Paper


El passat dia 12 de maig es va celebrar l’entrega de premis del VI Certamen Literari de narrativa en valencià, Ploma i Paper, organitzat pel nostre centre San José i San Andrés.
L’acte va tindre lloc al gimnàs i va comptar amb la presència de tots els cursos escolars que participaven al concurs i altres membres de la comunitat educativa.
El jurat format per Isidre Pascual, professor del centre; Chelsea Akpaka, exalumna del centre; i Susi Marco, membre de l'APA; va haver de prendre la difícil decisió d’elegir guanyadors entre tantes bones obres.
No obstant, van elegir per unanimitat guanyador/a en la Categoria A, destinada a alumnes de 5é, 6é i 1r ESO; a l’obra titulada:
Dani i el cami embruixat
de Raúl Argente Cortés, de 5é de Primària

I van quedar finalistes les següents obres a la Categoria A:
Hora d'alçar-se, de Javier Hernández Iranzo, de 1r d'ESO (2n premi).
Jo et cuidaré, de Rosabel Barrera Vila, de 1r d'ESO (3r premi).

De la mateixa manera van decidir per unanimitat atorgar el premi de guanyador en la Categoria B, dedicada a alumnes de 2n, 3r i 4t ESO, a l’obra titulada:
El guardià de les lletres
De Guillem Madrigal Gallud, de 2n d’ESO

I van quedar finalistes les següents obres a la Categoria B:
A peu per la carretera, de Lourdes García Ureña, de 3r d’ESO (2n premi)
Sols per tú, de Adrián Ruiz Casañ, de 4t d’ESO (3r premi)

Finalment, van decidir per unanimitat atorgar un accèssit de participació en agraïment en la Categoria C, dedicada a exalumnes, a l’obra titulada:
El pas d'una exalumna iaia
de Josefa Juan Cortés, exalumna
A més, agraïm l’assistència de l’Il·lustríssim senyor alcalde de Massanassa Vicent Pastor, el Tinent d'alcalde, Francisco Comes, la Regidora d'Educació, Begoña Nieva, el Director de la Biblioteca Municipal de Massanassa, Francisco Rodrigo, el President de l’APA, José Alfonso, i la Directora Titular, Sor Pilar Ramo; els quals donaren suport aquest projecte tan educatiu i fomentaren la participació en les pròximes edicions. 
Felicitar a tots els joves escriptors, guanyadors o no, que amb les seues obres fan possible que el nostre certamen literari siga un èxit un any més i així es consolide dins dels actes anuals del curs escolar.
Per últim, sols queda agrair a tots aquells, que són molts, que han fet possible amb la seua col·laboració i participació que un any més aquest concurs literari continue sent una realitat.
Moltes gràcies a tots.

Fes clic ací per veure totes les fotos



dimarts, 9 de maig del 2017

Entrega premis certamen literari Ploma i Paper



Des del Centre, tenim el plaer de comunicar-vos que el pròxim divendres dia 12 de maig de 11h a 12h, tindrà lloc en el gimnàs del nostre Col·legi, l'entrega de premis del certamen literari Ploma i Paper, en la seua sisena edició.
Amb aquest acte, al qual esteu tots convidats, posarem punt i final a les activitats de la Setmana Expodidàctica del curs 2016-2017.
Gràcies per la vostra col·laboració. Us esperem a tots!

dimecres, 3 de maig del 2017

Bodas de sangre

El jueves pasado, día 27 de abril, fuimos con los grupos de 3º y 4º de ESO al teatro. En concreto, asistimos a la representación de Bodas de sangre, de Federico García Lorca. En la representación pudimos aprender, de una manera distendida, cuáles son las inquietudes de la Generación del 27, una síntesis de: los intereses de la Generación del 98, el Modernismo, las Vanguardias y la tradición española y andaluza. Esta síntesis significa, en Bodas de sangre, una de las producciones más inteligentes de Lorca. Las metáforas como la noche, el caballo, la sangre, la luna... y la hondura del sentimiento nos sobrecogió, tanto que no pudimos dejar de hablar de la obra de vuelta a casa. 
Isidro Pascual Tur

Taller de Robótica

Desde hace varios años, con este curso sería el tercero, acercamos a los alumnos y a las alumnas al campo de la robótica y a la programación, no solo desde la teoría, sino desde la práctica con unos talleres que se realizan en la “Escuela de Ciencia” de Valencia. En estos talleres trabajando con la versión más avanzada de LEGO MINDSTORM EV3, los alumnos y las alumnas por equipos aprenden a montar un robot, a programarlo y a superar una serie de retos, como por ejemplo, evitar obstáculos, seguir un circuito, etc.

Clica aquí para ver las fotos
 En el siguiente video podemos ver al alumnado de 2º de ESO en algunas de las fases del taller.