dimarts, 23 de maig del 2017

Ja escrivim amb lletra gòtica

El passat dijous 18 de maig, en l’hora de Valencià, vam fer un taller prou interessant i curiós. Aquest anava sobre la lletra gòtica que els nostres autors de l'edat mitjana utilitzaven per escriure les seues obres.
Va vindre a ensenyar-nos un xic , Bru, que sabia molt bé fer les traçades i formes de la cal·ligrafia gòtica. Nosaltres ja havíem estudiat abans aquestes lletres a classe, però fins que no va vindre ell véiem molt complicat traçar-les. A partir del moment en què les va explicar entenguérem que no era tan difícil, només calia practicar un poc. De fet, en els nostres fulls de pràctica (les de les fotos) es pot veure com al principi són més desastroses, i van millorant a poc a poc.
Una de les coses que a mi se’m va fer més complicada va ser  fer les traçades correctament amb el retolador en el paper. Bru, amb el guix en la pissarra, ho feia de manera que pareixia fàcil, però desprès costava un poc.
A partir d’aquest taller he aconseguit entendre més fàcilment els escrits amb lletra gòtica, que, com deia abans, hem estudiat en la classe de Valencià i pareixia xinés.
El cartells de les imatges són fragments d’alguns del versos d’Ausiàs March, que és un escriptor molt important i destacat de la història de la nostra literatura.

Paula Guillem Molina, 3r d’ESO