divendres, 10 de novembre del 2017

D'excursió per Morella

La setmana passada, el dimarts 31 d’octubre, els alumnes de 4t d’ESO vam anar d’excursió a Morella, una de les millor excursions de tota l’ESO. El primer que vam veure va ser el portal de Sant Miquel, que era enorme i molt bonic, amb un xicotet portal per a entrar. A més vam tastar els flaons típics de Morella, que estan boníssims. Vam estar mirant tots el lloc més coneguts com l’ajuntament de Morella, on vam parlar que és d’estructura gòtica, a més que fou difícil construir-lo allí per la seua inclinació. 
De camí al castell de Morella vam passar pel carrer de Blasc d’Alagón, que era un carrer molt conegut i turístic, amb porxades laterals, on posaven tendetes per a poder comprar, i que finalitza en la plaça dels estudis. La plaça dels estudis és on antigament estudiaven els jóvens els estudis superiors. 
Apropant-nos al castell passàrem per l’església Arxiprestal de Santa Maria la Major, que és caracteritzada perquè la porta de davant i darrere estan al costat, ja que per darrere hi ha muntanya i no es podien posar on normalment es posen. 
Continuant el camí passàrem pel convent de Sant Francesc, i allí visitàrem el claustre i l’aula capitular, on entràrem a veure la representació de la dansa de la mort, que és única i no hi ha altra així en tota Europa. Al final del camí arribàrerem al castell, i el rodejàrem per a veure totes les vistes des de la part més alta, que va ser increïble, i quasi al final abans de menjar ens vam fer totes les fotos. 
Ja al final de l’excursió ens van deixar dos hores lliures per a poder menjar on volguérem i fer una enquesta língüística, en la qual havíem d’anar preguntant a les persones coses sobre Morella de les seus festes i tradicions, i comprovar la seua manera de parlar que és diferent a la nostra. Fou una excursió molt xula. 
María Pallarés Pardo 4t d’ESO