dimecres, 2 de maig del 2018

Seguint la vida d'Estellés


El passat 25 d’abril els alumnes de 4t d’ESO vam anar a Burjassot des de l’assignatura de Valencià amb els professors Vicent Ferrer i Inma Olmos. L’excursió tenia com a objectiu fer una ruta per Burjassot, tot visitant els llocs més importants de la vida del poeta Vicent Andrés Estellés i una vegada allí cadascun llegiria un poema d’Andrés Estellés. Però el que nosaltres no sabíem era que tindríem una gran sorpresa en arribar a Burjassot.
Vam eixir de l’escola a segona hora del matí per agafar un bus i començar l’excursió. En aplegar allí ens deixaren 20 minuts per a esmorzar. I després arribà la gran sorpresa: la xica que anava a fer-nos la ruta era la néta d’Estellés! Quan ens van dir que la xica que teníem davant era la néta d’eixe escriptor que dúiem setmanes estudiant a classe tots ens quedàrem bocabadats, ja que teníem davant una familiar d’un grandíssim poeta.
A partir d’ací començàrem l’excursió. L’inici era el pou, on es va originar el poble de Burjassot. També passàrem pel mercat, la plaça de l’ajuntament, l’estàtua que el recorda, les sitges, i per diversos forns on va transcórrer la vida de Estellés. El millor de l’excursió era tindre a la néta d’Estellés amb nosaltres, ja que ens anava contant diverses anècdotes viscudes per la seua mare i, fins i tot, viscudes per ella.
Això va fer que aquesta excursió fóra tan fantàstica i que tots volguérem repetir una experiència tan meravellosa.
Finalment, sobre les 13:30 h vam agafar altra vegada el bus i tornàrem a Massansassa.
David Puchades Pablo (4t d’ESO)