dijous, 7 d’abril del 2011

De passeig per les estreles








El passat 5 d’abril, els alumnes de Ciències de 4t d’ESO vam anar a Titaigües a fer una activitat de Cosmofísica. Eixírem de Massanassa per la vesprada, després de les classe. Va coincidir que un altra escola de Manises també va anar a aquesta excursió.

En arribar vam deixar les bosses i ens vam instal·lar a les habitacions. Quan ja vam deixar les bosses baixàrem al menjador, i alli ens vam dividir en dos grups, entre Massanassa i uns quants de Manises i l’altre grup era tot de Manises. Una vegada fet els grups vam fer una activitat de realitzar un taller en el qual férem un rellotge de sol i un planisferi per a buscar les constel·lacions per la nit. Vam aprendre molt en aquesta activitat.

Mes tard vam anar a la terrassa a vore amb un telescopi la lluna, que ja estava eixint. Va ser molt emotiu! Quan acabàrem ens van possar un vídeo sobre l’univers i les galàxies, i acabàrem l’activitat a les 10 de la nit.

Seguidament, vam anar a sopar al menjador i després de sopar vam eixir al carrer a que ens preguera l’aire. A les 23:30 apujarem a la terrassa a vore les estreles i vam vore Saturn i també la nebulosa d’Orió, cúmuls d'estreles i les costel·lacions. A les 00:30 anàrem a una sala d’ordinadors per a vore un programa sobre el Sistema Solar. I a la 01:00 de la nit vam acabar les activitats.

Anàrem seguidament a les habitacions, ens posàrem el pijama, i anàrem als llits, i en una habitació estàvem els de Massanassa, que com era una nit especial que anàvem a estar tots junts, no vam dormir gens i ens pasàrem la nit xarrant de moltes coses.

Al dia següent ens van alçar a les 8 del matí, tots cansats. Ens alçàrem perquè un nou dia anava a començar per a nosaltres. Vam desdejunar, vam traure les bosses fora de les habitacions i anàrem a caminar fins arribar a la muntanya on hi havia restes de pintures del passat: eren pintures rupestres. Començàrem molt bé el camí, però passats 5 minuts ens vam cansar, però vam fer l’esforç de continuar fins arribar. Eren tot costeres cap a dalt, i quan arribàrem vam fer fotos a tot, descansàrem un poc i seguirem ja per arribar a la casa. De camí de tornada vam parar en una font per descansar i raonar un poc. I tot seguit vam arribar a la casa , a la 1 del migdia per agafar les bolses i anar a l’autobus per anar-se’n a casa.

I de camí a casa vam fer amistats amb els companys de Manises, que van ser molt simpàtics amb nosaltres. Ens va agradar molt, va ser una experiència molts bona i podem asegurar que ho repetiríem una altra vegada.

Carlota Ramón Sargues i Maria Sandemetrio Vilar, 4t d’ESO