dissabte, 24 de desembre del 2011

TALLER DE PASTISSERIA

El dia setze de desembre els alumnes de 4t de Primària realitzàrem una activitat molt dolça i agradable: un taller de pastisseria. Vam comptar amb l'ajuda d'alguns pares i mares que ens ajudaren a amassar (amb la Termomix), repartir la pasta, donar la forma als pastissets, posar-los en les safates, portar-los a coure a la cafeteria de Víctor (des d'ací li donem les gràcies) i fins i tot a enrotllar-los i posar-los els llaços.

L'experiència ha sigut magnífica per a nosaltres i també per a Maribel. Creiem que algun dia tornarem a repetir i tal volta a algú en la classe li aparega la vocació de pastisser.


Per si voleu provar a fer aquesta recepta tan nadalenca ací teniu la recepta dels PASTISSETS DE MONIATO :

La confitura la podem preparar amb antelació i guardar-la a la nevera fins al moment d'utilitzar-la. Per fer-la, bullim els moniatos amb pell fins que estiguen cuits. Aleshores els pelem i els pesem. Posem en un cassó, a foc molt suau durant 1/2 hora, la polpa de moniato, el sucre, el canonet de canyella i la pell de llima i remenem constantment amb una espàtula de fusta perquè no s'apegue al fons del cassó.

Un cop feta, la deixem refredar i la guardem tapada a la nevera, deixant-hi també la pell de llima i el canonet de canyella.

Per fer els pastissets, comencem encenent el forn, i el posem a 200˚. Barregem l’oli, l’anís, el moscatell i hi afegim la farina, a poc a poc, treballant la massa amb una espàtula de fusta primer, i després amb les mans fins que estiga ben lligada.

Posem una mica de massa entre dos papers de forn i l’estirem amb el corró fins a tenir un gruix de 2 mm. Traiem el paper superior i amb un motlle de 12 cm de diàmetre tallem un cercle. Retirem la massa sobrant.

Al centre de cada cercle posem una cullerada de confitura moniato i plegant el paper inferior, tanquem el cercle i en premem les vores perquè quede segellat. Per últim amb un pinzell els pintem amb ou batut i els espolsem sucre per damunt.

Al forn i BON PROFIT!