divendres, 7 de juny del 2013

Experiment divertit

El passat divendres 24 de maig els alumnes de 6é de Primària participàrem en un taller d’experiments divertits molt fàcils de fer i amb materials que tots tenim a casa.
Quan arribàrem a classe a les 9 del matí ja estaven Maria i Mireia, que eren les dues monitores que anaven a transmetre’ns i contagiar-nos el seu interés per la ciència.
El primer experiment que vam fer consistia a mesclar un poc de llet en un plat amb diverses gotes de tintures de colors. A continuació, amb la punta d’un furgadents vam posar una goteta de detergent i la tintura es va expandir i es va mesclar amb la llet. Volien demostrar que la llet està sempre en moviment.
El segon experiment el vam realitzar tot removent un ou cru amb alcohol. L’ou es va quallar i amb aquella massa es podia fer plastilina.
En el tercer experiment ens van ensenyar a unflar un ou sense bufar; el vam unflar amb el CO2 que es produeix quan es mescla el bicarbonat i el vinagre. Créiem que el globus explotaria, però no explotà.
Per últim, i per a acabar el taller, la monitora Maria ens va ensenyar com mullar un bitllet i assecar-lo amb una encenedor sense que es creme. Per a això, van posar un bitllet fals en aigua i alcohol. Després l’aproparen al foc amb un encenedor i no es va cremar!
Fou un matí molt interessant i divertit. Ens va agradar molt i, el millor és que ho podem fer a casa nostra. Esperem que tornen amb més experiments.
Els alumnes de 6é de Primària