dilluns, 10 de novembre del 2014

Primers visitants de la Cova del Parpalló

El dijous 30 de octubre, el curs de 1r d’ESO vam anar a la Cova de Parpalló que havia estat tancada al públic durant trenta-cinc anys. Hem estat dels primers visitants!  
Ens n’anàrem del col·legi a les huit en punt, agafàrem un autobús que ens deixà a Gandia, a l’aula d’interpretació d’aquell espai natural, i molt propet de la muntanya on estava la cova.
 L’excursió va començar sobre les nou. Fórem separats en dos grups: Un anava primer al museu i després a la cova, i l’altre anà primer a la cova i després al museu.
Al museu hi vam veure un vídeo que ens contava el que va ocórrer a la cova al llarg dels anys: les restes humanes de totes les etapes del paleolític, les primeres excavacions... També vam veure les ferramentes que utilitzaven i un vídeo de com és el cicle de l’aigua. 
De camí a la visita de la Cova ens explicaren la vegetació i els animals que vivien en la prehistòria i alguns d‘ells per trobar-los ara te n’ha d’anar a Àsia (Mongòlia). La vegetació era la tundra amb arbustos baixos. A la cova esperàvem veure-hi més coses, perquè només hi havia una plataforma amb un cavall i una “t” al revés. També ens van ensenyar les plaques en les quals estaven dibuixades els animals que volien caçar el nostres avantpassats, com el llop, el cavall, els gossos. Ara la majoria de les plaques de pedra sobre les quals es van trobar els dibuixos d’època paleolítica estan al Museu de la Beneficiència de València.
David Puchades (1r d'ESO)