dimecres, 6 de maig del 2015

Llatinitzant la nostra escola

Les alumnes de llatí de 4t ESO, en el marc de la Setmana Expodidàctica, han realitzat una activitat que consistia a presentar a tota la comunitat educativa la llengua llatina ,mitjançant la reproducció de la inscripció que es troba a la Llotja. Aquesta inscripció s’ha posat al passadís del col·legi i diu el següent:
INCLITA DOMUS SUM ANNIS EDIFICATA QUINDECIM  GUSTATE ET VIDETE CONCIVES QUONIAM BONA EST NEGOCIACIO, QUAE NON GIT DOLUM IN LIGA, QUAE IURAT PROXIMO ET NON DEDIPIT, QUE PECUNIAM NON DEDIT AD USURAM EIUS MERCATORES SIC DEGENS DIVICIIS REDUNDAVIT, ET TANDEM VITA FRUETUR ETERNA.
Casa famosa sóc, en quinze anys edificada. Compatricis, proveu i vegeu com és de bo el comerç que no porta el frau en la paraula, que jura al proïsme i no li falta i que no dóna els seus diners a usura. El mercader que així faça sobreeixirà de riqueses i gaudirá de la vida eterna.
Us convidem a disfrutar d’aquesta inscripció, tant al nostre centre com de l’original que es troba a València, a la Llotja de Mercaders, edifici patrimoni de la Humanitat. 
Irene C,. Lydia M., Carmen G. i Esther C.