dilluns, 7 de març del 2016

València de dalt a baix



El passat 25 de febrer els alumnes de 4 d’ESO vam anar a fer una excursió pels monuments històrics més importants de València. Cada u teníem assignat un monument que havíem d’explicar.
L’excursió formava part d’un projecte que havíem fet en les assignatures de Valencià i Història, en el qual havíem fet també un mural sobre el monument que ens havia tocat a cadascú de nosaltres.
En el meu cas el mural tractava de la Plaça Redona, ja que era el que havia d’explicar jo. Els meus companys feren el seu mural i la seua exposició  del monument que se’ls havia assignat.
Tant en els murals que vam penjar al passadís de l’edifici de Secundària, com a l’exposició oral que féiem davant dels monuments, tots parlàvem mes o menys dels mateixos temes com: història de l’edifici, característiques arquitectòniques, restauracions i ús que ha tingut posteriorment i a l’actualitat.
Els llocs que vam visitar van ser: Basílica, Plaça Redona, Almoina, Sant Martí, Palau Generalitat, Santa Caterina, Torres de Serrans, Micalet, Estació del Nord, Sant Joan de l’hospital, Sant Agustí, Banys de l’almirall, Ajuntament, Estudi General (UV) Pont de Serrans, Palau del Marques de Dos Aigües, Catedral (portes, interior i Aula Capitular), Mercat central, Sants Joans, Llotja i Consolat del mar.
Aquesta excursió va ser molt entretinguda. Vam aprendre, a més de monuments valencians, a explicar-se davant de gent, cosa que no és fàcil. Altra part positiva va ser el dinar al McDonalds. Però també l’eixida a València va ser molt cansada, ja que estàvem sempre caminant d’un lloc a altre. En el meu cas, no vaig ser capaç de pujar les escales del Micalet.
Verónica Lozano (4 d’ESO)