divendres, 2 de febrer del 2018

La joia de Cotalba

El passat 17 de gener l’alumnat de 2n d’ESO vam anar a visitar el Monestir de Sant Jeroni de Cotalba, a Alfauir, i el monestir de Santa Maria de la Valldigna, a Simat.
Vam fer el viatge en autobús i encara que ens va semblar un poc lluny va valer molt la pena la visita guiada que ens van fer. És sorprenent que el Monestir de Sant Jeroni, fundat a l’any 1388, es mantinga en eixe estat de conservació. Antigament el terreny es va comprar als musulmans i es va cedir als monjos de Sant Jeroni, encara que després serà Pere March, pare d’Ausiàs March, qui farà els plànols del monestir.
Igual de sorprenent, encara que en un estat de conservació diferent, es troba el monestir de Santa Maria de la Valldigna, que va ser fundat pel rei de la Corona d’Aragó, Jaume II, i entregat a l’ordre cistercenc i on l’abat va actuar com a senyor feudal.
Este monestir és molt important a la història de València i així ens ho van explicar els nostres professors José Antonio i Vicent, que ens van acompanyar en esta eixida.
Al final tornàrem cansats però molt contents per tot el que havíem vist.
Javier Hernández Iranzo (2n d’ESO)