dimarts, 10 d’abril del 2018

El museu de la nostra comarca

El passat 28 de març de 2018 la classe de 1r d’ESO anàrem d’excursió. Primer vam anar al col·legi per a fer classe normal, a primera hora tocava castellà. Després va vindre Vicent i Maribel i anàrem darrere de l’estació de tren de Massanassa a on estava l'autobús  i començàrem el viatge cap a Torrent a visitar el Museu Comarcal de l'Horta Sud.
Torrent és unes de les ciutats més poblades de la província de València. Té diversos edificis de l’ajuntament, té edificis nous i antics per exemple la Torre del Castell, que és una torre musulmana, i també té altres llocs d'interés com el casc antic, l’albereda i el Vedat.
L'autobús ens va deixar en una placeta en front del metro cap a les 10:00 del matí. Allí vam esmorzar i quan vam finalitzar ens vam dirigir cap al Museu Comarcal de l'Horta Sud.
El Museu és una casa antiga de llauradors, és una casa molt gran i pareix barroca. La van
construir l'any 1903 i es va convertir en museu l'any 2000.
Vam entrar i vam deixar les motxilles en una sala. Després va vindre Marta, que és la guia del Museu i ens va ensenyar tot el museu, es a dir, les nou sales que té, en aquestes sales hi ha utensilis típics de l'Horta Sud, també ens va posar un vídeo de com treballaven la palla.
La visita va finalitzar a les 12 h i Vicent ens va dir de fer un treball que consistia en trobar utensilis de les nou cambres. Al meu grup ens va tocar la cuina i l'estable i vam trobar utensilis com el forn, la lletera... i també férem un dibuix de l'estable.
Quan tots el grups acabaren el treball, vam eixir cap a on es trobava l'autobús i vam tornar a Massanassa .
Pense que l'excursió li ha agradat molt a tots perquè són coses típiques de la nostra comarca.
Marcos Hervàs Albuixech (1r d'ESO)

Fes clic ací per veure totes les fotos