dimecres, 14 de novembre del 2018

Un dia a Morella


El passat dimarts 6 de novembre de 2018, els alumnes de 4t d’ESO vam fer una visita cultural a Morella, la capital de la comarca dels Ports, a la província de Castelló.
Morella té el seu encant paisatgístic indubtable, ja que abans d’arribar-hi, a la mateixa carretera, ens adonem de la muralla que rodeja el poble, i el seu castell, que observa des del cim la nostra arribada. Morella ens dóna la benvinguda amb la majestuosa Porta de Sant Miquel, formada per dos torres. Una vegada dins de les muralles la sensació és de tranquil·litat, de silenci…
A mesura que anem caminant podem anar descobrint carrera antics, monuments… cadascun amb la seua història, la història de la nostra Comunitat Valenciana.
La primera parada va ser a la Casa de la Vila, l’actual ajuntament Morellà, que custodia també els gegants de la ciutat.
Seguint un poc més i caminant per carrers adoquinats vam parar a contemplar la imponent Basílica Arxiprestal de Santa María, d’estil gòtic. A continuació vam arribar al Convent de Sant Francesc, en el qual destaca, en una de les seues parets, la pintura al fresc de “La Dansa de la Mort”, la qual és única a Europa.
Però el monument més important i el que més ens va agradar va ser el castell. Feia molt de fred i vent, però va valer la pena arribar fins a dalt de tot, ja que hi han unes vistes impressionants de la ciutat, de la plaça de bous, i de les muntanyes de la comarca.
A migdia tinguérem temps per a dinar. Molts de nosaltres visitàrem els forns del poble per a tastar els dolços típics de Morella: els flaons. I al mateix temps aprofitàrem per a parlar amb la gent del poble per a conèixer el seu dialecte, que és diferent al nostre. I també les seues tradicions, com el Sexenni.  
Aquesta excursió em va agradar ja que tots els companys de classe passàrem un gran dia tots junts.

Lucía Ruano Bou (4t d’ESO)