dimarts, 16 de desembre del 2008

MALESTAR EN EL CLAUSTRE DEL COL•LEGI

Ha arribat a les famílies un comunicat amb la firma del Claustre de Professors. S’hi descriu una situació de malestar que és viscuda per gran part del professorat de la Casa. Com indiquem en el comunicat, són freqüents les ratlles o colps produïts per part d’alguns alumnes o exalumnes cap als nostres vehicles; també són cada vegada més habituals les faltes en el procediment o vehiculació de les reclamacions o queixes per part d’alguns pares.

El professorat de la Casa volem remarcar una vegada més, i ara en la xarxa, la necessitat de millorar les bones formes entre pares i professors; també volem subratllar la necessitat de la “vigilància” de l’escolar per part dels seus ancestres o pares. Ambdós temes són importantíssims si el que volem és optimitzar la nostra acció educativa o empényer educativament l’alumne per a què puga créixer com a persona i també com a estudiant.

La comprensió i el compromís que demanem, el bon docent ho sap, no és cap a nosaltres, els professors, encara que també ens afecta, evidentment. La comprensió li és deguda al xiquet o a la xiqueta que s’educa i està institucionalitzat en la casa. Ell és qui té el dret a l’educació, i nosaltres tenim l’obligació ineludible de facilitar-li-la amb el nostre compromís.

EL CLAUSTRE DE PROFESSORS