dimarts, 2 de desembre del 2008

Oficis de València

El dijous de la setmana passada dos alumnes de 4t d’ESO anaren amb Ángel, l’orientador, a veure alguns oficis a València. Ací teniu alguns dels seus comentaris. En uns dies esperem poder mostrar-vos algunes fotos.

La setmana passada anàrem a vore els oficis que són molt difícils i què hi ha d’eixos oficis, i de la poca gent que hi ha fent estos oficis. Vàrem vore un home que era fuster, que estava darrere de la catedral en una tenda antiga. Ixa tenda feia arreglos i construïa coses de fusta. Dins de la tenda hi havia un pilar de formes diferents, que era de fusta, i també hi havia un Crist fet de fusta. A la dona que feia ixe ofici li vàrem preguntar quins títols necessitava, i ens va dir Belles Arts o un cicle de Restauració.
També anàrem al sindicat UGT, al departament de construcció, a vore i preguntar sobre els oficis i agarràrem uns fulls amb informació dels oficis.
També anàrem a una impremta i la dona de la impremta ens va ensenyar les màquines, com es fica la tinta a les màquines. També ens va explicar com se fa un periòdic, llibres i revistes. Ens va ensenyar els ordinadors, que eren més avançats que els tenim nosaltres.
Vàrem visitar també una tenda de reparació d’instruments de música. L’home era luthier, francés, i va estudiar a França, i es va montar un taller a València, en el barri del Carmen, molt prop del mercat central. L’home arregla violins a la gent que vol que el seu violí estiga ben arreglat.
També anàrem a un lloc a vore l’ofici de cuiner.
El que més m’agradà va ser el de l’home que arreglava bicicletes. L’home ens va donar una targeta per si volíem tindre més informació.
Jesús Penades (4t ESO)

La setmana passada anàrem al barri del Carmen a vore la catedral i una tenda de bicicletes. Hi havia bicicletes trencades i un taller per a arreglar-les i les reparaven molt bé. Eren especialistes en mecànica. És el que més em va agradar.
Després de tots els museus vàrem anar a la catedral. Jo mai havia anat. Era molt gran i vàrem estar per ahí mirant les coses que hi havia. Després estiguérem per les paradetes que hi havia fora que. eren d’antiguetats. Hi havia moltes coses.
Miguel Fernández (4t ESO)