dijous, 17 de febrer del 2011

La Pau i l’Esmorzar Solidari

El proppassat 30 de gener se celebrà el Dia escolar de la no violència i la pau. Nosaltres, canviant la tendència dels últims anys, vam decidir donar-li un caràcter no tan puntual a la Pau, i d’aquesta manera, durant aquesta setmana, s’han anat realitzant activitats variades relacionades amb la pau.

Enguany, volíem destacar que la pau implica la defensa de valors que giren a l’entorn de la pau, però entesa com un conjunt de visions, que van des de la defensa de la igualtat de gènere, la exigència de la llibertat, el respecte, la justícia, l’ajuda als desafavorits, la lluita per tenir un món més equitatiu, la defensa del nostre entorn natural, la preocupació pels xiquets i xiquetes que no poden anar a escola, etc. Així doncs, es va decidir prendre la campanya en pro de l’acompliment dels Objectius del Mil·lenni 2015 (si cliqueu ací podeu veure la web que hem treballat), com a eix vertebrador d’aquesta setmana, i que es resumeix en els 8 objectius següents: 1r, eradicar la pobresa i la fam; 2n, assolir l’educació primària universal; 3r, promoure la igualtat entre els gèneres i l’autonomia de les dones; 4t, reduir la mortalitat infantil; 5é, millorar la salut materna; 6é, combatre el vih/sida, el paludisme i altres malalties; 7é, garantir la sostenibilitat del medi ambient; 8é, fomentar una associació mundial per al desenvolupament.

Durant aquests dies, les classes han anat treballant alguns dels objectius, i han realitzat algunes activitats per treballar aquesta opció de pau, entesa com una vida de fraternitat entre les persones. En alguns casos, el resultat d’aquestes activitats les podreu veure demà divendres en la celebració de l’Esmorzar Solidari.

El contingut de la celebració de la pau encaixava perfectament amb els objectius de l’Esmorzar Solidari del nostre Projectes Esfera. D’aquesta manera, en la festa de l’Esmorzar es farà també el tancament de les activitats del dia de la Pau.

Us recordem que la festa de l’Esmorzar Solidari és una festa per a tota la comunitat del Col·legi, per tant, pares, mares, familiars, etc., esteu convidats a participar.

A les 9h del matí es recollirà el menjar que vulgueu aportar a la festa. Cal portar-ho al menjador. Hi haurà gent de l’APA, pares i mares, i professors per a ajudar en l’organització.

Però serà a les 10h del matí quan s’obriran les portes per als familiars.

Hi haurà punts de venda per a comprar els tiquets, al preu d’1€. Podeu comprar-ne tants com vulgueu, fins les 12h que es donarà per acabat l’acte.

El 2010 vam destinar els beneficis a les víctimes del terratrèmol d’Haití. En canvi, enguany les destinarem a ajudar a comprar un magatzem per a la comunitat de Rwisabi (Burundi).

Esperem comptar amb vosaltres i fer entre tots una gran festa per la pau i la solidaritat.