dilluns, 28 de novembre del 2011

Els artistes de 4t d'ESO

El passat dia 16 de novembre, el alumnes de plàstica de 4rt d'ESO, amb la nostra professora, vam anar a l'IVAM (Institut Valencià d'Art Modern), a visitar tres exposicions.

La primera, Surreal versus Surrealism in Contemporary Art, era una exposició de pintures i escultures on la realitat es mesclava amb la ficció, creant obres d'art carregades de sentiments i missatges que reflexen el nostre món actual. La segona, CIRIA, conceptos opuestos, mostra en els seus quadres canvis radicals, expressions de conceptes contraris entre si, grans quadres plens d'emocions retratades i exploracions artístiques fetes per aquest artista únic. Però la tercera, Robert Morris, el dibujo como pensamiento, és la que més ens interessà. Hem buscat informació de l’autor a Internet abans de començar aquesta excursió, per informar-nos bé. Aquest home domina moltes disciplines de l'art: la pintura, l'escultura, el land art, etc. i a través de les seues obres podem visualitzar el dolor de la guerra, el minimalisme en les formes senzilles, les referències a obres de grans artistes com Da Vinci, Durero, Goya o el seu amic Pollock. També podem veure els elements que es repeteixen com els laberints amb formes geomètriques o els ulls-serp.

Quan vam acabar de veure l'exposició, vam fer un taller on férem un collage a partir de l'estil de Robert Morris, utilitzant pegatines i parts de la seva obra a mig fer. I ens va quedar bastant bé! En fi, que ens agradaria tornar a l'IVAM a veure més obres.

Raquel Smaj (4t ESO)