dilluns, 21 de novembre del 2011

Excursió a la Valltorta

El passat dia 17 de novembre els alumnes de 1r i 2n d’ESO vam anar a visitar un Museu i l’abric de pintures rupestres del barranc de la Valltorta (Castelló). Primer, quan baixàrem de l’autobús, esmorzàrem, després ens dividírem per cursos per fer el taller de manualitat de pintar una pintura rupestre. Hi havia diversos models i cadascú va pintar el que volgué. Quan acabàrem, vam caminar fins a una cova feta de pedra, que era on es refugiaven abans els pastors quan plovia, que era una caseta de “pedra en sec”. També arribàrem a una muntanya molt alta i des d’allí es veia el barranc de la Valltorta, que és on els homes de la Prehistòria caçaven els animals per a alimentar-se, perquè allí vam veure cabres salvatges.
Dins del museu veiérem una pel•lícula on es projectaven els orígens de la Prehistòria i les pintures rupestres, i també passàrem per sales del Paleolític, Neolític i l’Edat dels Metalls.
Finalment baixàrem al càmping per a dinar i després acudírem tots a l’autobús i donàrem per finalitzada aquesta excursió que fou molt divertida i m’he quedat amb ganes de tornar-hi.
Lydia Monfort Cifre (1r d’ESO)

El passat dia 17 de novembre els alumnes de 1r i 2n d’ESO vam anar a visitar un Museu i l’abric de pintures rupestres del barranc de la Valltorta (Castelló). De primer anàrem amb autobús, i tardàrem dues hores, i quan arribàrem allí ens dividírem en dos grups: per una part 1r d’ESO i per altra, 2n. Vam fer activitats sobre pintures rupestres: férem un pinzell amb elements de la natura, férem pintura i al final férem dibuixos. Després vam anar a visitar el museu, on havia estat 2n, i ens van explicar la història dels homes prehistòrics i com pintaven. Finalment anàrem a veure l’abric de la Valltorta amb les pintures prehistòriques reals, i pel camí visitàrem una casa de pedres naturals, de pedra en sec.
Al final de la trajectòria anàrem al càmping del costat, on dinàrem i després estiguérem passejant.
Ens ho passàrem molt bé en l’excursió. Estigué molt interessant i ens ensenyaren com caçaven, com feien les pintures rupestres, els pinzell... i també que els neandertals podien pintar en la mateixa cova farà uns 26.000 anys. Fou una excursió molt divertida.
Elena Muñoz (1r d’ESO)