dijous, 17 de maig del 2012

Setmana del Llibre

La darrera setmana d'abril a l'escola vam celebrar la Setmana del Llibre, amb moltes activitats variades per a totes les etapes. D'entre les activitats més destacades, hi hagué el I Concurs Literari Ploma i Paper, per a alumnes d'ESO. Tot seguit us posem algunes imatges de les activitats de la setmana, fins l'entrega de premis del concurs. Durant les properes setmanes publicarem les obres guanyadores del concurs literari.
A Infantil van fer lectures de contes, i dibuixaven una fitxa del contes, entre altres coses. Els útlims dies van tenir una visita molt especial.
El primer cicle de Primària va representar alguns contes tradicionals, com podeu veure a les fotos.
Pel que fa als actes de 2n i 3r cicle  de Primària, el dia del llibre l'escriptor valencià Javier Sarti visità el nostre centre a Massanassa. Dugué a terme dos trobades amb alumnes de 3r de Primària en la primera sessió de 10 a 11 del matí i un altra sessió de 11:30 fins a 13.00 hores amb l’alumnat de 4t i 5é de Primària. Els alumnes participaren fent un gran nombre de preguntes referides a la seua obra. Els llibres de Literatura infantil que llegiren els alumnes de 3r van ser "Bichos Raros" i els de 4t i 5é de Primària llegiren la 7a edició del llibre "Blanca y Viernes". 
Fou una experiència molt bonica per als xiquets i xiquetes del nostre centre. L'acte conclogué amb la signatura personalitzada dels llibres de cada alumne i la fotografia de cada grup. Compartírem l'acte els mestres que pertanyen als grups mencionats amb les famílies que voluntàriament ens van voler acompanyar.
Per la seua banda, els alumnes de 6é estan treballant una saga de llibres, que acabaran al final de curs, i junst faran un llibre únic per a ells en què escriuran un final que continue i acabe el relat.
En la part de Secundària, els alumnes de 1r van treballar les parelles literàries, en anglés, i ho van exposar a l'edifici de Secundària.
Els de 2n d'ESO van escriure poesia gòtica amorosa, i van fer recitacions a classe.
La classe de 3r d'ESO, amb l'ajuda de Bru Ponç, van realitzar un taller d'escriptura gòtica, per aprendre a fer la traçada pròpia de l'escriptura medieval, i després feren cartells en valencià antic a partir de poemes d'Ausiàs March.
Finalment, els alumnes de 4t feren tallers pràcitcs de literatura amorosa per als alumnes de 5é i 6é de Primària.