dimecres, 22 de gener del 2014

Exposició de pintura a Massanassa



El passat 13 de gener els alumnes de 3r i 4t d’ESO, en companyia de la professora de Plàstica i del professor d’Anglés, anàrem a visitar l’exposició pictòrica titulada "AUSTRAL RINCÓN  ANDINO", del pintor, muralista i professor Pedro Miguel Sepúlveda Rosers, de la República de Xile, que es feia a la Sala Gabriel Cuallado de Massanassa.  L'exposició incloïa 18 obres de mig format, pintades a l'acrílic sobre llenç, corresponents a una selecció de dues col·leccions:
1. Deu obres del conjunt "Dones del Salitre". Aquestes obres van ser pintades entre 2008 i 2009, i inclouen una sèrie de dones del Nord Gran de Xile, representades en diverses faenes domèstiques en les quals es van especialitzar, donant exemple d'organització i solidaritat en els difícils anys de la "Gran huelga del Salitre", que va culminar en tragèdia, en la Massacre de l'Escola Santa María de Iquique.
2. Huit obres del projecte "Albricias, Chile, ya la Hermosa Aurora", relacionades amb el bicentenari del primer periòdic Xilé, anomenat "Aurora de Chile", vertader manual de republicanisme en les albors de la naixent emancipació americana.
Aquesta exposició ens va impactar molt perquè hem pogut valorar el gran treball realitzat per un artista amb una discapacitat física i reconéixer l’esforç de l’autor a l’hora de poder realitzar les seues obres. Pedro Miguel ens va explicar que a l’hora de treballar i a conseqüència de la seua falta de mobilitat no es pot allunyar dels quadres per a veure el seu efecte mentre els està pintant i ha de treballar sempre molt a prop del llenç. També ens ha agradat molt el colorit de la seua obra, amb colors molt vius i contrastants. La tècnica emprada en alguns dels seus quadres, basada en l’ús de veladures, també ens va resultar prou interessant ja que donaven un gran efecte tridimensional a les obres.  L’autor també ens explicava que en aquests quadres ha volgut destacar tant l’anatomia del cos del personatges (esquelet, músculs i pell) com els sentiments que aquests alberguen.
Mitjançant la visita a aquesta exposició hem entés que Pedro Miguel Sepúlveda Rosers és un pintor compromés que sap contar pictòricament el que sent el seu poble, especialment les dones xilenes.
Signat: Alumnes de plàstica 4t ESO