dijous, 17 de desembre del 2015

Contra la violència de gènere

55... 55 dones assassinades per la violència de gènere a Espanya l'any 2015. En veritat, 55 solament és una xifra, però açò ja no és solament una xifra, sinó el nombre de vides que han sigut tallades abans d'hora. Totes elles tenien família, amics… tenien la vida per davant però els la van arrabassar. Ara ja no podran veure créixer els seus fills, els seus néts, tornar a parlar amb els seus amics… I tots ens preguntem: per què?
El món està submergit en una societat patriarcal on l'home marca les regles. Però també cal dir que no tots els homes actuen de manera violenta davant la dona. 
Possiblement el més perillós del masclisme és la creença final de la dona de sentir-se inferior a l'home. No obstant açò, ningú és inferior i ningú és superior.
Com a joventut pensem que aquesta situació és insostenible i intolerable i ens comprometem, com a futur del país, a fer que el masclisme no seguisca colpejant aquesta societat reduint el nombre de víctimes fomentant el respecte i la igualtat.
Per a açò hem de conscienciar a la societat que tots els humans som iguals, sense distinció de sexe. Cap home és millor que una dona pel simple fet de ser home. TOTS SOM IGUALS. I hem de seguir lluitant per evitar aquesta situació.
Carla Zamora, Ximo Puchades (4t d'ESO)
Text escrit pels alumnes i llegit en públic en la concentració contra la violència de gènere de Massanassa el 25 de novembre de 2015.