dilluns, 13 de febrer del 2012

De biblioteca a biblioteca

Els alumnes de 4t d'ESO visitàrem el passat dia 7 de desembre la Biblioteca d’Humanitats de la Universitat de València i la Biblioteca Valenciana de Sant Miquel dels Reis, on vam conèixer i vam veure els  llibres i el monestir sencer. L’eixida estava organitzada per l’assignatura de Treball Monogràfic d’Investigació i també per la d’Història.
Aprofitàrem per saber utilitzar, i veure com funciona una biblioteca d’investigació, els llibres que es poden prestar els que no i fins i tot el perquè (i també com es fa el préstec). També tinguérem l’oportunitat d’entrar en els magatzems de la Biblioteca de la Universitat, però no a la de Sant Miquel, perquè guarden documents molt antics i no es pot visitar. A més a més alguna gent va aprendre una cosa nova: què és una revista de les que es guarden en una hemeroteca, però no una revista del cor, sinó la que serveix per consultar i  poder-hi llegir articles interessants. Segur que també molts de vosaltres ni coneixíeu aquest significat de revista.
A Sant Miquel dels Reis aprofitàrem per visitar l’edifici, que és molt bonic i molt gran, i mostra els elements típics de l’arquitectura del Renaixement. Entràrem també a la cripta on estan soterrats Ferran II d’Aragó i Germana de Foix.
A més, els interessats en estudiar Humanitats vam fer amb José Antonio un visita ràpida a la Facultat d’Història que està just darrere de la Biblioteca d’Humanitats de la Universitat i així vam poder agafar una idea de tot allò.
Tomás Raga (4t d’ESO)