divendres, 3 de febrer del 2012

L'Esmorzar Solidari i el Dia de la Pau 2012

El passat dimarts, dia 31 de gener, els alumnes de l'escola San José i San Andrés vam celebrar el Dia de la Pau sota el lema “Constructors de Pau”. Tot i que començà uns dies abans, acabà amb l’Esmorzar Solidari del Col•legi. L’Esmorzar va consistir en la participació de totes les nostres famílies en un esmorzar solidari que vam fer des de les deu i mitja fins a les dotze del migdia.
Els alumnes d'ESO i també els d’Infantil i Primària realitzàrem uns murals de persones i organitzacions que van influir en la lluita per la pau al món, i eixe dia els vam penjar per les parets del patí.
Infantil va treballar organitzacions com UNICEF, Mans Unides, i Creu Roja.Els de Primària van treballar UNICEF, Mans Unides i Creu Roja, Metges sense Fronteres, ACNUR. Per la seua part l’ESO treballà Rigoberta Menchú, Nelson Mandela, Henry David Thoreau, i Ángel Sanz-Briz.
La classe de 3r d'ESO el que férem va ser de Henry David Thoreu, un nord-americà que va lluitar en el camp de la igualtat social entre totes les persones de qualsevol color de pell i de qualsevol forma de pensar, i que va influir en Ghandi i Martin Luther King.
En l'esmorzar solidari, moltes famílies participàrem duent de casa menjar i beguda: coques, truites, entrepans, pastissos, aigua, refrescos.....i recollírem 1700 euros per als xiquets i xiquetes d'una escola de les filles de la caritat de Camerún, que és l’objectiu del nostre Projecte Esfera.
També algunes famílies hi van col•laborar comprant camisetes del Projecte Esfera, que els alumnes de 3r i 4t d'ESO estàvem venent al patí.
Va ser un dia molt divertit i ho vam passar molt bé amb tots els companys de tots els cursos de l'escola.
Elisa Estivalis (3r d'ESO)