dilluns, 8 d’octubre del 2012

El nostre viatge a Anglaterra

Aquest estiu passat, dues exalumnes de l'escola van anar a Anglaterra per mitjà d'una beca que van aconseguir a l'escola. Són Ester Alemany i Sonia Verdeguer, que el curs passat cursaven 4t d'ESO i ara ja estan al Batxillerat. Elles ens han contat la seua experiència:
            La idea d’anar a Anglaterra sempre ens havia agradat. El curs passat estàvem mirant diferents companyies d’aquest tipus de viatges d’estudis i al final, ens decidirem a anar. Quasi sense creure-ho, arribàrem el 9 de juliol a Exeter, situada al sud d’Anglaterra. Al principi amb molta il·lusió, encara que de sobte, ens entrà també una mica de por. Fins que no estàs allí no te n’adones de com de lluny estàs de casa, i de les dificultats que et poden sorgir allí, però teníem les màximes ganes d’aprendre, conèixer a gent, una nova cultura i passar-ho bé!
             Nosaltres, per ser la primera vegada, volguérem anar a una residència, i no estigué del tot mal, però la pròxima vegada ens agradaria anar a una família, perquè pensem que així haguérem practicat més l’anglés.
            La gent sol pensar que quan vas a Anglaterra, el que més aprens és una nova cultura, un nou idioma… Però la veritat, després de la nostra experiència, podem dir que també aprens molt de tu mateixa, i de les persones en general. En unes 3 setmanes et dóna temps a aprendre i a reflexionar sobre coses que possiblement si et quedares en Espanya no podries. Així que no és sols una experiència per aprendre l’anglés.
            Allí, el ritme de vida era diferent, i en les tres setmanes que vam estar a Exeter, tornàrem sense acostumar-nos al menjar d’allí! Però sí que ens acostumàrem a les classes en anglès, que teníem tots els matins. A continuació dinàvem, i més tard féiem una activitat per la ciutat d’Exeter relacionada amb la cultura anglesa. Després de sopar, tornàvem a la residència on teníem temps lliure fins a hora de dormir.
            Fer una estada a Anglaterra és una experiència que recomanem. L’anglés hui en dia és pràcticament imprescindible! Esperem que us animeu a viure algun dia una experiència així. També ens agradaria dir, que abans d’anar, és bo que compareu diferents companyies que organitzen aquests viatges, i millor si en trieu alguna en la qual ha viatjat algú que coneixeu, i sabeu que la seua experiència ha sigut bona. Nosaltres mai oblidarem Exeter, i la nostra experiència tan gratificant.
Ester Alemany i Sonia Verdeguer (alumnes de 4t d’ESO el curs 11-12)