dilluns, 22 de desembre del 2014

6é Primària i 1r ESO caçarecol·lectors a la Valltorta

Els alumnes de 1r de ESO i 6 de Primària anàrem el 11/12/14 d’excursió al barranc de la Valltorta (Tírig, Castelló) on anàrem a visitar unes pintures rupestres.
Quan vam arribar ens vam partir en dos grups: 1r d’ESO, que va anar a la cova, on el mestre va explicar què significava cada pintura que ni havia en la cova, mentre els de 6é de Primària va estar al museu, on la mestra explicava què feien en l’època i els animals que ni havia. També van fer un taller on ells mateixos van construir el seu propi pinzell i la seua pintura.
Allí anaren explicant coses de les pintures rupestres, que es van construir fa milers d’anys en  el Paleolític. Vam conèixer un animal anomenat Ur que era com un bou. Vam descobrir que unes de les pintures van ser robades, tallant la pedra de la paret de l’abric rupestre. Amb el pas del temps, els arqueòlegs van aconseguir la pintura furtada i la van exposar al museu d’exposició. Les pintures no estaven fetes de sang  si no d’una pedra roja (òxid de ferro) que en tocar-la t’embrutava.
A mi el que més em va agradar va ser el taller de pintures perquè vam construir un pinzells, vam fer unes pintures rupestres, i després vam elegir un model de dibuix per a fer la nostra pròpia pintura.
María Pallarés (1r d'ESO)