dimecres, 16 de setembre del 2009

L'escola i la grip A

Donades les circumstàncies actuals en què ha aparegut una nova malaltia, la grip A, el centre ha posat en marxa un pla d'actuació per prevenir els contagis, que segueix les indicacions oficials de la Conselleria d'Educació.
Així, ens hem unit al Pla de Preparació i Resposta davant la Pandèmia de Grip A a la Comunitat Valenciana. Els objectius en aquests moments són la identificació oportuna dels estudiants i el personal que puguen contraure la grip, la permanència a casa d'aquells que estan malalts i treballar els bons hàbits d'higiene en llavar-se les mans i en tossir. Són mesures per a reduir la transmissió de la infecció.
Una de les primeres activitats que han realitzat les tutores amb els alumnes és informar sobre què és la grip A, no alarmar, saber com prevenir-la, treballar per grups els hàbits d'higiene i educar en la manera de tossir.
Però tot seguit reproduïm algunes de les qüestions més habituals.
Quins són els símptomes?
Febra, tos o mal de gola, miàlgies, diarrea i vòmits
Què fer si crec que detecte els símptomes en el meu fill/a?
L'estudiant afectat ha de quedar-se a casa, i s'ha de posar en contacte amb el seu Centre de Salut, o telefonar al 900 100 355. A la pàgina web que ha posat en marxa la Generalitat Valenciana hi ha un test autodiagnòstic que pot ajudar-te.
Com puc prevenir-la?
Cobrir-se el nas i la boca en tossir amb un mocador d'un sol ús.
Llavar-se freqüentment les mans amb aigua i sabó.

Des del centre volem recordar que cal estar alerta però sense exageracions ni alarmes desproporcionades. Pensem que entre tots, tant la feina que es fa ací com la que feu a casa, podrem assegurar el benestar i la salut de tots.