dimarts, 27 de desembre del 2011

En Nadal ens recordem dels que estan lluny

Quan arriba Nadal recordem de manera especial aquells que estan lluny. Nosaltres no hem oblidat els que estigueren i no estan, però ara, a més, volem donar-los cabuda al nostre blog. Algunes alumnes que van acabar l'ESO fa sis mesos han volgut compartir amb tots vosaltres les opinions que tenen ara sobre la situació que estan vivint al nou institut on han volgut continuar els seus estudis. Nosaltres, des d'ací, els agraïm que encara tinguen l'amabilitat de col·laborar, encara ara, en el nostre blog. Ací teniu, doncs, els seus textos:

En Nadal ens recordem d'aquells que estan lluny.

Dia rere dia passe per davant de l'escola per anar a l'institut. Sovint, veig els llums encesos i les persianes alçades i baixades aleatòriament. Cada matí recorde que fa no res jo estava allí, fa no res les coses eren molt diferents a les d'ara.

M'alçava, i amb pocs ànims, em dirigia a la meua escola de sempre. La meua classe em rebia amb cara de son, i cinc minuts després un dels nostres conegudíssims mestres treia el cap per la porta disposat a donar-nos una nova classe. Encara recorde com, a poc a poc, mentre el sol anava il·luminant les nostres cares i deixant al descobert la son que portàvem acumulada, anàvem dient:

-Baixa la persiana, em pega el sol.

-No veig la pissarra, baixa-la...

Aquelles típiques frases que a poc a poc han anat desapareixent, han deixat lloc a noves.

Sabíem que les coses anaven a canviar, però no teníem previst descobrir Amèrica en tres mesos. Les primeres setmanes al nou món van ser dures. Encara que molts hem coincidit al nou centre, no coneixíem res, és com si haguérem tornat de sobte al primer dia en 1r de l'ESO.

Ens perdíem pels corredors, no coneixíem la meitat de les coses, arribàvem tard a les classes i no enteníem molt bé el que estava passant. Alguns es sentien perduts, altres fora de lloc, però hui, després de tres mesos fora del nostre niu, del nostre col·legi de sempre, podem dir que tot ix bé al final.

Ara caminem pels corredors com si foren nostres, riem amb els nostres nous companys, i encara que moltes vegades trobem molt a faltar eixa proximitat que ens mostràvem a l'escola, sabem que ens fem majors, i això implica canvis i sacrificis. Acostumats o no, al nou centre, reconeixem que moltes vegades necessitem a eixos professors de sempre que ens veien pel corredor i ens deien ''Com va tot?'' Una frase que molts dels que ara estan allí al centre poden estar farts. I quan veuen a un mestre que s'acosta, sovint pensen: ''Que no em diga res, que no em diga res''.

No desaprofiteu cap dels moments que vos brinda l'escola, perquè quan t'hi trobes fora, la trobes a faltar, i de sobte tots aquells mestres amb els quals de vegades hem discutit, i totes aquelles coses que no ens agradava fer, pagaríem per fer-les i que tot fóra com abans.

Hui mire amb nostàlgia l'escola, mire amb nostàlgia tot el que allí hem passat, i per molt que em pare a rebuscar no trobe moments dolents, i no serà que no hi hagueren... Serà que tots aquells moments bons i dolents ens han ajudat a créixer i per això ara els veiem com consells i lliçons.

Per últim, vull dir-vos que l'altre dia, no fa molt, uns quants antics alumnes ens vam reunir i vam començar a recordar tots i cadascun dels moments que a l'escola passàrem junts, totes i cadascuna de les frases mítiques dels nostres mestres, el nostre viatge de final de curs... tots aquells moments que encara que ara formen part del passat, s'han quedat guardats al nostre cor. Ara, al final de la conversació, tots van arribar a una conclusió, i molt al nostre pesar i al vostre, això que ara vos diuen que no val estudiar d'un dia per a altre és veritat. I nosaltres ara que ja hem rebut les notes, ho hem comprovat.

Però això de les notes és altra història. Per últim, com a exalumna, vos dic que anireu adonant-vos que el que ara no us agrada de l'escola, els mestres, les classes... després ho trobareu a faltar molt.

Aprofite per a desitjar-vos un BON NADAL!

(Andrea Ruiz Casañ)


Des que vaig entrar en aquest col·legi he desitjat anar-me’n el més prompte possible, perdre de vista a tots els professors que no em posaven les notes que jo desitjava, i a tots els companys amb els quals no em portava bé. Però ja sabeu el que diuen, que no valores el que tens fins que ho perds.

Jo recorde cada classe com si les haguera tingut aquest matí, com si mai no haguera arribat el moment de graduar-me. Recorde totes les confiances que vaig sembrar amb cada persona, i recorde les bromes de cada professor que, és clar, havies de riure’t, no donara la casualitat que t’agarraren mania.

Mai no oblidaré a ningun company perquè tinc un record de cadascun, ni oblidaré a ningun professor ni a ninguna persona que per a mi haja sigut important en aquell col·legi, perquè sempre que el record siga bo, millor recordar-lo.

Però després de tants anys allí, he eixit a altre lloc, a demostrar els meus coneixements, i les coses van bé. Recorde que tots els professors sempre em deien ‘’Que açò no és com batxillerat, que en batxillerat els sets són cincs i els cincs són tresos’’, i jo mai els creia, però tenien raó. Però jo no li he deixat a ningun dels meus professors actuals l'oportunitat de dir que jo havia vingut d’un lloc on no m’havien preparat, i he sigut perseverant amb els meus estudis, i a conseqüència tinc millors resultats que en l’ESO.

Em propose més cosses que l’any passat. A partir d’ara tot és ascendir, i fer-te major, i tindre metes, que jo les tinc, i pense aconseguir-les.

Tot el demés va bé, no em puc queixar de res. A partir d’ara les coses que vaig passar en l’ESO, són records que ja es queden en mi.

Perquè amb el pas del temps els professors sempre veuen a molts alumnes, de totes les classes, però jo estic molt agraïda a coses que m'han ensenyat els professors de les meues volgudes ‘’mongetes’’.

(Belén Cigüela)


Per la meua part tot està aprovat. Es tracta de treballar dia a dia, que és el que he aprés en Castellà, ja que, si no haguera sigut per això (pel punt de classe que he aconseguit per treballar) haguera suspès. En realitat tenia un set de mitja, en el final tinguí un 6'5 però per faltes baixí a un 3'8 i em va salvar haver treballat, participar i atendre en classe. És l'únic mal sabor del boca del primer trimestre. La resta és qüestió d'acostumar-se, aplicar el que saps i treballar, treballar tots els dies.

El millor d'aquest trimestre, a part de conèixer gent nova, alguns que mereix la pena conèixer i altres que el preguntes, serviran d'alguna cosa en aquest món?, ha sigut el 8 de mitja de Valencià. Vaig quedar-me bocabadada!

En artístic, ja que estic en aquest batxillerat, ha sigut un poc costós perquè no sabia quasi res, però l'experiència mereix la pena. M'alegre del meu esforç però el trimestre que ve seran tot notables (encara que ja veurem com acabe en Educació Física...). Bé, adéu a tots i que us vaja tot bé.

(Sara Alfonso Téllez)


dissabte, 24 de desembre del 2011

Fotos de la Ruta Matemàtica i del Planetari

Fotos de la Ruta Matemàtica de 3r i 4t d'ESO per València, el passat dimecres 21 de desembre de 2011. (podeu veure les fotos més grans si feu clic sobre les imatges)



I ara, algunes fotos més del planetari que per a xiquets i pares es muntà el passat 16 de desembre a la nostra escola:


L'excel·lent Ana Alemany Cosme rep el Premi Extraordinari al rendiment acadèmic

A/A Comunitat Educativa:
El claustre de Professors del Centre i l'Equip Directiu desitgen donar l'enhorabona a Ana Alemany Cosme por la concessió per part de la Conselleria d'Educació, Formació i Ocupació de la Generalitat Valenciana del Premi Extraordinari al rendiment acadèmic demostrat per l'alumna en el tercer cicle de Primària (5é/6é Primària). El centro presentà la seua candidatura i ha estat admesa per aconseguir
una nota mitjana de 10 punts durant el curs 2010-2011.

Poden consultar la Resolució de la Conselleria en la següent direcció electrònica: http://www.edu.gva.es/ocd/areaord/es/ordenacion_primaria.htm

Reiterem la nostra enhorabona i desitgem a l'alumna que seguisca essent exemple entre nosaltres de superació personal, responsabilitat, perseverança en l'estudi i seguisca demostrant els valors humans i cristians que l'acompanyen en el tracte diari amb ella.
L'alumna rebrà el diploma a l'excel·lència en el rendiment acadèmic expedit per la Conselleria d'Educació en un acte acadèmic organitzat per la mateixa Conselleria. Aquest guardó es consignarà l'informe d'aprenentatge i a l'expedient acadèmic de l'alumna mitjançant una diligència específica.
Atentament
Ángel Sánchez, Director Pedagògic

Els pares també aprenen anglés

Fa uns dies hi hagué una sessió d'Anglés dels alumnes de 3r d'ESO amb sos pares. Amparo Boix i John Vera (mare i pare d'alumnes de 3r d'ESO) han estat aprenent un poc d'anglés visitant els corners que han preparat els alumnes de 3r amb grammar, reading, listening, vocabulary i writing de les lliçons 1, 2 i 3 estudiades al primer trimestre. Els pares han passat un examen en finalitzar la classe que ens ha sorprés a tots pels bons resultats. Han demostrat que són uns alumnes molt aplicats. La pròxima vegada els ho posarem més difícil; i els que han fet de teacher en aquesta ocasió també han demostrat que sabien com arribar a l'alumne. Com a conseqüència de les bones notes han rebut un diploma del centre, vestits de gala universitària.

Moltíssimes gràcies per la vostra col·laboració i us espere en l'exposició del pròxim project que ja van a començar a preparar aquest Nadal.

Merry Christmas and a Happy New Year.
Ángel Sánchez (Professor d'Anglés a l'ESO)


TALLER DE PASTISSERIA

El dia setze de desembre els alumnes de 4t de Primària realitzàrem una activitat molt dolça i agradable: un taller de pastisseria. Vam comptar amb l'ajuda d'alguns pares i mares que ens ajudaren a amassar (amb la Termomix), repartir la pasta, donar la forma als pastissets, posar-los en les safates, portar-los a coure a la cafeteria de Víctor (des d'ací li donem les gràcies) i fins i tot a enrotllar-los i posar-los els llaços.

L'experiència ha sigut magnífica per a nosaltres i també per a Maribel. Creiem que algun dia tornarem a repetir i tal volta a algú en la classe li aparega la vocació de pastisser.


Per si voleu provar a fer aquesta recepta tan nadalenca ací teniu la recepta dels PASTISSETS DE MONIATO :

La confitura la podem preparar amb antelació i guardar-la a la nevera fins al moment d'utilitzar-la. Per fer-la, bullim els moniatos amb pell fins que estiguen cuits. Aleshores els pelem i els pesem. Posem en un cassó, a foc molt suau durant 1/2 hora, la polpa de moniato, el sucre, el canonet de canyella i la pell de llima i remenem constantment amb una espàtula de fusta perquè no s'apegue al fons del cassó.

Un cop feta, la deixem refredar i la guardem tapada a la nevera, deixant-hi també la pell de llima i el canonet de canyella.

Per fer els pastissets, comencem encenent el forn, i el posem a 200˚. Barregem l’oli, l’anís, el moscatell i hi afegim la farina, a poc a poc, treballant la massa amb una espàtula de fusta primer, i després amb les mans fins que estiga ben lligada.

Posem una mica de massa entre dos papers de forn i l’estirem amb el corró fins a tenir un gruix de 2 mm. Traiem el paper superior i amb un motlle de 12 cm de diàmetre tallem un cercle. Retirem la massa sobrant.

Al centre de cada cercle posem una cullerada de confitura moniato i plegant el paper inferior, tanquem el cercle i en premem les vores perquè quede segellat. Per últim amb un pinzell els pintem amb ou batut i els espolsem sucre per damunt.

Al forn i BON PROFIT!

Felicitació de Rehobot

La gent del Projecte Rehobot, amb qui col·laborem, ens ha fet arribar aquesta felicitació de Nadal que us reproduïm ací:

El grup d'amics que formem part del projecte Rehobot agraïm a l'equip i direcció del Col·legi San José i San Andrés la implicació i ajuda en la campanya de captació de productes, i els desitgem Bon Nadal.
Moltes gràcies.
Equipo del Proyecot Rehobot

Equipar els xiquets per a anar a la neu

Des de l'assignatura d'Educació Física de Primària s'ha creat un article públic on es detallen un seguit de consell per a equipar adequadament els xiquets que van a anar a la neu: des de la roba, els complements, els esquís... És molt recomanable que consulteu el document si teniu idea d'anar a la neu, en l'excursió que ja està preparada. Cliqueu ací per a anar directament a l'article, que està a la nostra web.

dilluns, 19 de desembre del 2011

Descanse en pau, Nizam


Jesús féu acostar els infants i digué:


- Deixeu que els infants vinguen a mi: no els ho impediu, perquè el Regne de Déu és dels qui són com ells. Us ho assegure: qui no aculla el Regne de Déu com l'acull un infant, no hi entrarà.


(Lc 18, 16-17)



Ahir diumenge, 18 de desembre de 2011, va faltar Nizam Grau Lechiguero, alumne de 1r de Primària del nostre centre.


Tota la comunitat educativa del Col·legi San José i San Andrés ens sentim profundament afectats per aquesta pèrdua irreparable, i volem oferir als pares, Natacha i José Ángel, i a tota la seua família, tota la nostra solidaritat i la nostra estima, especialment en aquestes dates tan especials. Al mateix temps, volem expressar a la família el nostre sincer condol.


Que Déu li done la pau i el repòs, i a nosaltres la fe i l'esperança. Per ell farem les nostres oracions.


Que al cel estiga.


Descanse en pau.





Pel motiu ja expressat, queda anul·lat el concert de Nadal que els alumnes de Secundària anaven a realitzar demà dimarts, 20 de desembre. Al mateix temps, en tornar de les vacances de Nadal es realitzarà una eucaristia en memòria del nostre alumne, a la qual està convocada tota la comunitat del Col·legi San José i San Andrés. La data i l'hora exacta es comunicarà pròximament.

divendres, 16 de desembre del 2011

Actes de celebració de Nadal

Estimades Famílies:

Us recordem alguns dels actes que anem a celebrar amb ocasió de la festa de Nadal. No són moments completament feliços per a nosaltres perquè dos alumnes del nostre centre educatiu no estan bé de salut. Volem enviar-los un abraç a ells i als seus pares i dir-los que la nostra major il·lusió seria poder veure'ls entre nosaltres, especialment aquests dies.

Tenim previst celebrar el dimarts dia 20 el Concert de Nadal al gimnàs del col·legi amb el següent horari: (Tots els pares hi esteu convidats)

* 9 h a 9.50 h: Concert per a Secundària.

* 9.50 h a 10.10 h: Concert dels alumnes de 4t d'ESO per a 2n i 3r Cicle de Primària.

* 10.10 h a 10.30 h: Concert dels alumnes de 4t d'ESO per a Infantil i 1r Cicle de Primària.

El dimecres 21 els alumnes tindran l'oportunitat de confessar-se i el dijous 22 tindrem les celebracions al gimnàs amb els següents horaris: (Tots els pares hi esteu convidats)

* 9.30 h a 10.30 h: 1r, 2n i 3r de Primària.

* 11.00 h a 12.00 h: 4t, 5é i 6é de Primària.

* 12.10 h a 13.05 h: ESO.

* 15.15 h a 14.30 h: Infantil.

Els betlemistes estan acabant el seu treball aquests dies i ens confirmaran quan podem visitar el Betlem del col·legi ubicat a l'aula de 4t d'ESO.

La Cap d'Estudis us enviarà una nota al vostre correu amb la data de recollida de les notes de cada un dels cursos.

Atentament

Sor María Chueca, Directora Titular, i Ángel Sánchez, Director Pedagògic

Campanya del quilo 2011

Els alumnes de 6é de Primària, el seu tutor, el tutor de 1r d'ESO i el Cap de Departament de Pastoral han fet el recompte de les donacions de la Comunitat Escolar del centre per a la Campanya del quiilo que ha finalitzat hui. Gràcies a tots per les vostres aportacions per a què Nadal siga el millor possible per a tots. El Departament de Pastoral us adjuntarà el full amb el recompte realitzat.
Atentament
Ángel Sánchez (Director Pedagògic)


dimecres, 14 de desembre del 2011

Excursió a l'Almoina i al Museu de la Ciutat de València







Els alumnes de 1r d'ESO vam anar el passat 30 de novembre a l'Almoina i al Museu de la Ciutat de València. L'excursió començà de bon matí, a segona hora. Pujàrem al tren i una vegada vam arribar a València, esmorzàrem. Com que ens sobrava temps, aprofitàrem per a veure algun momument important que hi havia al museu de l'Almoina.
Quan es va fer l'hora d'entrar, ens van posar un vídeo que explicava principalment la història de València. Després José Antonio, el nostre professor d'Història, ens va ensenyar gran part del museu i ens va explicar detalladament com era la vida a València antigament, com vivia la gent, com s'endreçaven... Quan es va acabar la visita a l'Almoina, vam anar al Museu de la Ciutat. En primer lloc, Manuela, la nostra professora de Tecnologia, ens va explicar com estava organitzat el museu, i a continuació, ens va donar una hora i mitja pera a poder contestar unes preguntes sobre el museu. La classe es va dividir per grups i tots començàrem a constestar aquelles preguntes, ja que Manuela anava a ficar nota sobre les respostes. Després d'una hora i mitja buscant respostes correctes, Manuela ens va explicar el més important del Museu i després que contestara algunes preguntes que li férem, ja tornàrem cap al tren. Finalment arribàrem al col·legi, on agafàrem les nostres coses i com ja era l'hora, anàrem a dinar.

Ana Alemany (1r d'ESO)

dilluns, 12 de desembre del 2011

Accèssit d'Andrea Navarro al concurs de targetes de Nadal

L'alumna ANDREA NAVARRO NÁCHER, de 2n de Primària, ha obtés un accèssit en el concurs de targetes nadalenques de 2011 organitzat per l'associació de Dones Progressistes de Massanassa. Li donem l'enhorabona per l'èxit de la seua participació. I felicitem n'Andrea i tots el alumnes del col·legi que han participat en aquest concurs de nivell municipal. Aprofitem l'ocasió per desitjar-vos... BON NADAL!
La Direcció

Eixida complementària al “Tancat de la pipa”

El passat 30 de novembre es va realitzar l’eixida a l’ecosistema proper de l’Albufera. El desplaçament el férem amb bici per la Via Agusta que transcorre al costat del barranc de Massanassa. Desprès de recórrer 4 Km arribàrem al centre mediambiental del Tancat de la Pipa, on els alumnes pogueren comprovar de primera mà com es troba en l’actualitat el llac de l’Albufera i els motius de per què està com esta actualment, així com tots els experiments i treballs mediambientals amb la flora i la fauna autòctona que allí s’estan duent a terme. Observàrem també la flora i la fauna al mateix tancat de l’observatori.Un bon dia d’aprenentatge i esport...


dijous, 1 de desembre del 2011

Resultats de les eleccions al Consell Escolar

Fet el recompte de vots en les eleccions al Consell Escolar, us reproduïm tot seguit l'acta de proclamació dels nous candidats elegits.

A/A Comunitat Educativa:
Es reuneixen els membres de la Junta Electoral del centre a les 14.00 hores del dia 29.11.2011 (Juan José Puchalt Codoñer, Natalia Raga Rosaleny, Encarna Pilar Chuliá Piris, Sor María Chueca Gil y Ángel Sánchez Martín) pel tal de procedir a la proclamació dels candidats que han resultat elegits per a formar part del Consell Escolar del centre.

Amb l’examen previ de les actes trameses per les meses electorals, s'acorda per unanimitat proclamar candidats elegits per a ser membres del consell escolar del centre i en representació del diferents sectors les persones següents:

PEL SECTOR PARES:

Na LAURA FLORENTINO JUAN

En VICENTE PELECHANO FERRAGUD

Na JUANA SANCHIS PASCUAL (Designada per l'Associació de Pares del Centre. Designació directa)

PEL SECTOR ALUMNES:
Na PALOMA VERA SANCHIS (3r ESO)

PEL SECTOR PROFESSORS:
Na PILAR CÍSCAR SORIANO

Na DOLORES GARCÍA NAVARRO

CANDIDATS SEGUITS EN NOMBRE DE VOTS: (Suplents)

N'ALEJANDRA LÓPEZ GÓMEZ (SECTOR PARES)

Na MARÍA YUSTE PUCHE (SECTOR ALUMNES)

N'ERIC VALERO BUSTAMANTE (SECTOR ALUMNES)

La Junta Electoral

dilluns, 28 de novembre del 2011

Formació en anglés dels professors

Com ja ja publicàrem a la web del centre, els professors del col·legi San José i San Andrés, que s'estan formant en anglés, han aparegut en un artículo en el diario digital VBN. Podeu veure-ho si cliqueu ací.

Els artistes de 4t d'ESO

El passat dia 16 de novembre, el alumnes de plàstica de 4rt d'ESO, amb la nostra professora, vam anar a l'IVAM (Institut Valencià d'Art Modern), a visitar tres exposicions.

La primera, Surreal versus Surrealism in Contemporary Art, era una exposició de pintures i escultures on la realitat es mesclava amb la ficció, creant obres d'art carregades de sentiments i missatges que reflexen el nostre món actual. La segona, CIRIA, conceptos opuestos, mostra en els seus quadres canvis radicals, expressions de conceptes contraris entre si, grans quadres plens d'emocions retratades i exploracions artístiques fetes per aquest artista únic. Però la tercera, Robert Morris, el dibujo como pensamiento, és la que més ens interessà. Hem buscat informació de l’autor a Internet abans de començar aquesta excursió, per informar-nos bé. Aquest home domina moltes disciplines de l'art: la pintura, l'escultura, el land art, etc. i a través de les seues obres podem visualitzar el dolor de la guerra, el minimalisme en les formes senzilles, les referències a obres de grans artistes com Da Vinci, Durero, Goya o el seu amic Pollock. També podem veure els elements que es repeteixen com els laberints amb formes geomètriques o els ulls-serp.

Quan vam acabar de veure l'exposició, vam fer un taller on férem un collage a partir de l'estil de Robert Morris, utilitzant pegatines i parts de la seva obra a mig fer. I ens va quedar bastant bé! En fi, que ens agradaria tornar a l'IVAM a veure més obres.

Raquel Smaj (4t ESO)


dijous, 24 de novembre del 2011

Els cos humà a Infantil

En la classe de 5 anys hem realitzat el projecte del cos humà.
Tot va començar pel gran interés que despertava aquest tema. Els/les alumnes estaven molt motivats i amb moltes ganes de saber coses relacionades amb el cos humà. Aleshores es va pensar realitzar el Projecte del Cos Humà.
Els/les alumnes han col•laborat junt amb les famílies portant informació relacionada amb el nostre cos. Hem fet el “racó del cos humà”, on els xiquets i xiquetes podien acudir a veure parts internes i externes del nostre cos, ossos de l’esquelet, racó de lectura amb llibres relacionats amb el projecte…
Per a finalitzar aquest projecte hem elaborat un llibre relacionat amb els sentits, l’esquelet i parts internes del nostre cos.

dilluns, 21 de novembre del 2011

Excursió a la Valltorta

El passat dia 17 de novembre els alumnes de 1r i 2n d’ESO vam anar a visitar un Museu i l’abric de pintures rupestres del barranc de la Valltorta (Castelló). Primer, quan baixàrem de l’autobús, esmorzàrem, després ens dividírem per cursos per fer el taller de manualitat de pintar una pintura rupestre. Hi havia diversos models i cadascú va pintar el que volgué. Quan acabàrem, vam caminar fins a una cova feta de pedra, que era on es refugiaven abans els pastors quan plovia, que era una caseta de “pedra en sec”. També arribàrem a una muntanya molt alta i des d’allí es veia el barranc de la Valltorta, que és on els homes de la Prehistòria caçaven els animals per a alimentar-se, perquè allí vam veure cabres salvatges.
Dins del museu veiérem una pel•lícula on es projectaven els orígens de la Prehistòria i les pintures rupestres, i també passàrem per sales del Paleolític, Neolític i l’Edat dels Metalls.
Finalment baixàrem al càmping per a dinar i després acudírem tots a l’autobús i donàrem per finalitzada aquesta excursió que fou molt divertida i m’he quedat amb ganes de tornar-hi.
Lydia Monfort Cifre (1r d’ESO)

El passat dia 17 de novembre els alumnes de 1r i 2n d’ESO vam anar a visitar un Museu i l’abric de pintures rupestres del barranc de la Valltorta (Castelló). De primer anàrem amb autobús, i tardàrem dues hores, i quan arribàrem allí ens dividírem en dos grups: per una part 1r d’ESO i per altra, 2n. Vam fer activitats sobre pintures rupestres: férem un pinzell amb elements de la natura, férem pintura i al final férem dibuixos. Després vam anar a visitar el museu, on havia estat 2n, i ens van explicar la història dels homes prehistòrics i com pintaven. Finalment anàrem a veure l’abric de la Valltorta amb les pintures prehistòriques reals, i pel camí visitàrem una casa de pedres naturals, de pedra en sec.
Al final de la trajectòria anàrem al càmping del costat, on dinàrem i després estiguérem passejant.
Ens ho passàrem molt bé en l’excursió. Estigué molt interessant i ens ensenyaren com caçaven, com feien les pintures rupestres, els pinzell... i també que els neandertals podien pintar en la mateixa cova farà uns 26.000 anys. Fou una excursió molt divertida.
Elena Muñoz (1r d’ESO)

dilluns, 7 de novembre del 2011

Halloween in ESO

4th of ESO class joined Halloween festivity organizing a Museum of Terror. Many students from the school visited the museum and "enjoyed" it watching the scary performance that the senior students of the school prepared for all of them.

Pirates pels Jardins de Vivers

El passat 26 d'octubre, 1r cicle de Primària féu un recorregut pels Jardins de Vivers. Es tractava de fer un recorregut de pistes pel jardí, tot quiant-se a partir de contes i activitats relacionades, i dinamitzat i amenit per uns monitors. L'activitat combinà moviment i imaginació i els nostres alumnes es convertiren per unes hores en autèntics pirates.

dimecres, 2 de novembre del 2011

Conduint per Gilet

Els alumnes de 3r i 4t, del segon cicle de Primària, vam anar d'excursió a Gilet. Vam conduir cars, ens explicaren les nomres de circulació, vam fer jocs i proves i ens ho passàrem molt bé!

Claudia Sandemetrio (3r de Primària)


dijous, 27 d’octubre del 2011

Col·laboració del Domund 2011

Comuniquem a tota la Comunitat Escolar que la quantitat recaudada pel centre per a la campanya del DOMUND és de : 632,50 euros.
Moltes gràcies a tots per la vostra contribució i solidaritat.

La Directora Titular.

dilluns, 17 d’octubre del 2011

Domund 2011

Estimades famílies:
Volem recordar que aquest mes d'octubre és el mes de les missions, mes del DOMUND. I la nostra escola vol participar en aquest projecte.
Enguany, el nostre PROJECTE ESFERA farà un foradet al DOMUND 2011. La pròxima setmana, del 17 al 21 d'octubre, celebrarem la setmana de les missions, durant aquesta setmana els vostres fills podran dur el sobre del Domund, i donar-li'l als tutors. Tota la quantitat econòmica que recollim durant tota aquesta setmana l'enviarem al DOMUND 2011.
A continuació podeu llegir un text breu, per a recordar la finalitat del Domund.
Decir DOMUND es decir misiones, misioneros, y recordar a tantas personas que gozosamente están en un lugar prácticamente desconocido, mostrando con sus palabras y su vida el rostro amable de Dios. El contacto real con ellos hace sentir en el corazón que, a pesar de las dificultades, sigue habiendo personas que se olvidan de sí mismas para darse a los demás. Esta es la razón por la que “nos caen muy bien” estos hombres y estas mujeres que, con sencillez de corazón, ponen su mirada y vida cerca de los más pobres y abandonados. El DOMUND es una nueva oportunidad para actualizar el reencuentro con los que han partido, y dedicar un tiempo especial a gozar y “presumir” de que muchos “de los nuestros” estén haciendo posible y realidad el amor de Dios. La celebración de la Jornada Mundial de las Misiones tiene lugar dentro del llamado “Octubre Misionero”, y se ofrece como el punto de partida de un largo recorrido, en el que los fieles tienen la oportunidad de confesar la fe, celebrar el Misterio de Dios y servir al mundo con el ejercicio de la caridad. El pórtico de entrada no puede ser otro que la fiesta de Santa Teresa del Niño Jesús, Patrona de las Misiones. Cruzado este umbral, la Iglesia introduce en las cuatro estancias de este templo sagrado: la oración, la ofrenda de la vida, la vocación a la misión y el compromiso de la donación. Con este aliento, los fieles recorren un itinerario misionero, hasta llegar al momento culminante de la entrega de crucifijos a algunos de los que van a ser enviados, en la fiesta de San Francisco Javier, Patrono universal de las Misiones. Este reto, con palabras del Papa, “implica a todos, todo y siempre” (Mensaje DOMUND 2011).

dimecres, 5 d’octubre del 2011

La festa de sant Vicent de Paül

El passat 27 de setembre a la nostra escola celebràrem la diada de sant Vicent de Paül, fundador de l'ordre de les Filles de la Caritat. Com per a nosaltres és una festa destacada, vam dedicar la jornada a fer activitats diverses, que trencaren un poc la rutina, i que van convertir el dia en una celebració important.
Tots els cursos acudiren a una celebració eucarística, i també hi hagué temps per a la diversió, amb la realització de campionats esportius i tallers per als més menuts.
Com podeu veure a les imatges, fou un dia festiu, de germanor, i molta alegria.

Convivència inicial del curs 2011-2012

Com altres anys, per a començar el curs mestres i alumnes vam passar una jornada de convivència per posar en marxa les tutories, i aprofitar per treballar ja el lema del curs, que enguany és la Veritat. Ací teniu algunes fotos de la convivència de Secundària per a l'inici de curs, al Poliesportiu de Massanassa.

dilluns, 26 de setembre del 2011

Celebrem Sant Vicent de Paül

Benvolgudes famílies

El proper dimarts 27 de setembre, el nostre col·legi celebrarà el meu aniversari. Aquest dia festiu el començarem amb una eucaristia en el pati del nostre “cole”.

Esteu tots convidats a participar en nosaltres d’aquest dia tant important per al nostre col·legi.

Sant Vicent de Paül

dimarts, 6 de setembre del 2011

Recollida del Bonollibre

El dia 8 de setembre, de 9 a 10 hores, es repartirà el Bonollibre a la Secretaria del centre. El pare o la mare han de presentar el DNI per a retirar-lo. Si fóra altra persona, ha de venir amb una autorització firmada pel pare o la mare de l'alumne i una fotocopia del DNI del pare o de la mare.

dilluns, 5 de setembre del 2011

Inici de curs 2011-2012

Horaris d'inici de curs

INFANTIL:

El curs s'inicia el 8 de setembre de 2011, de 9h a 13h del matí. Tots els alumnes han de venir amb el xandall del col·legi tots els dies del mes de setembre.

PRIMÀRIA:

El curs s'inicia el 8 de setembre de 2011, de 9h a 13h del matí. Tots els alumnes han de venir amb l'uniforme complet.

SECUNDÀRIA:

El curs s'inicia el 14 de setembre de 2011, de 9h a 13h. Atenció: Durant tot el mes de setembre, a partir del dia 15, l'horari serà de 8h a 14h (en contra del que es detallava en la informació facilitada en relació als llibres de texts, on es deia que seria de 9h a 13h durant setembre). Tots els alumnes han de venir amb l'uniforme complet.

Per altra banda, els alumnes d'ESO amb pendents per al mes de setembre podran passar a recollir les notes demà, 6 de setembre, de 10h a 11h, per la seua classe.

Pel que fa als Bonollibres, l'escola no ha rebut cap comunicat oficial. Per tant, no és possible de moment donar cap informació sobre aquestes beques. Tan bon punt se sàpiga alguna cosa, es comunicarà pel nostre web i/o blog, i també per la megafonia municipal de Massanassa.

dilluns, 4 de juliol del 2011

Final de curs de 4t d'ESO a Mallorca

Els alumnes de 4t d'ESO, per la seua banda, van anar de viatge a Mallorca, com a celebració del seu pas com a estudiants d'Infantil, Primària i Secundària pel nostre centre. D'aquesta manera posaven fi a tota una vida d'educació i vivència amb nosaltres.

Aquest viatge fou una experiència que mai oblidaran, i alguns d'ells ens han volgut fer arribar molt amablement uns comentaris en què reflexionen sobre el que per a ells va significar aquest viatge. Tot seguit us reproduïm el que ells mateixa van voler escriure per al blog del col·legi.

A ells només els queda dir-los que siguen feliços, que estudien molt i que tinguen sort en el seu futur, i que estarem sempre agraïts al que han fet per nosaltres i aquesta escola.


Mai m’havia imaginat tot el que et fa sentir veure el mar quan ix el sol a les sis de matí, el que sents en pujar a un vaixell per primera vegada, el que es sent quan entres en una platja a las 12 de la nit i veus que la mar està completament vuida, quan no hi ha ningú que envaïsca eixa aigua cristal•lina.
Va ser impressionant alçar-se amb una fam terrible, i baixar al menjador amb unes ulleres de platja (per a evitar la mirada assassina dels professors) i veure que tens davant teua un nombre infinits de menjars per a elegir, que pots menjar ous, galetes, natilles... tot el que tu vulgues.
Van ser uns dies de reflexió, uns dies en els quals vam conèixer com són cadascun dels nostres companys, jo diria que amics.
Ens vam convertir en una família, vam començar a tindre noves germanes que ens deixaven els tacons i el maquillatge.
Varen tindre nous germans, germans que ens cuidaven quan un dia ens feia mal la gola i teníem un poc de mala gana.
De prompte, van aparèixer dos pares que ens renyien quan ens adormien i no arribaven a l’hora acordada, i que ens donaven lliçons de vida assentats al nostre costat en una església-museu.
Va ser una setmana que mai oblidaré, que repetiria moltes vegades seguides, que m’ha fet sentir i veure coses que mai hauria imaginat que serien tan impressionants.
Mai oblidaré a Mallorca, i mai oblidaré que vaig passar Mallorca amb la meua nova família.
(Belén Cigüela)

El viatge de fi de curs que vam fer a Mallorca va ser un viatge que va sorprendre’m molt, primer perquè no esperava viure moltes coses que ens van ocórrer i desprès perquè em va ajudar un poc a comprendre millor els meus companys i a unir-me més a ells.
Els dies que estiguérem a Mallorca van ser dies de molta festa i diversió però també aguditzaren la nostra unitat com a grup, ens va unir més, actuàrem com a grup i ens divertírem com a grup. Aquesta experiència fou per a mi una de les millors de tot el viatge.
També em vaig sorprendre de com de fàcil era fer amics en l’illa, cada dia l’acabaves amb un grup d’amics nou, al qual probablement no tornaries a veure mai però amb el qual t’ho havies passat bé. El més interessant és, sens dubte, la quantitat de llocs d’on venien:
En primer lloc estaven els alemanys i anglesos, aquestos eren la immensa majoria de l’Arenal. Desprès, però, també era fàcil fer amistat amb gallecs, bascos, andalusos, madrilenys... com a mínim a nosaltres ens va ocórrer això.
He de dir que apart de tot això, hi ha una cosa que em va agradar molt d’aquella illa, i era la tranquil•litat de les aigües, que eren transparents i serenes, les platges sols tenien un defecte, estaven plenes de turistes; per la resta, eren precioses.
El més important, però, no va ser el viatge; el més important va ser l’experiència d’estar tots junts, un grup que ha estat junt des fa 13 anys, que ha viscut moments bons i mals però que sempre ha estat, i al qual no podré oblidar mai, a ningun dels meus amics, companys de sempre, perquè encara que ningú té consciència d’açò, aquesta etapa s’acaba i no tornarà mai. Però com a mínim quedaran els bons records com va ser el viatge de fi de curs a Mallorca.
(Santiago Piris)

I de nou a casa. Una vegada més dormirem entre el nostres llençols, i consultarem els nostres dubtes amb el nostre coixí. Una vegada més, la mare ens despertarà a crits dient-nos sempre que ja fem tard a l'escola. I com si res haguera canviat allí ens trobem, caminant ben matí cap a l'escola.
Disposats como sempre a afrontar un nou dia, a veure a les mateixes persones i compartir amb la nostra gent un repetitiu i monòton dilluns més.
I què ens queda ara? On han quedat les nits sense dormir? Les excursions matineres i els nostres nous amics? I la platja? On és la platja ara?
Ens queda tornar a la normalitat de nou, sense oblidar mai el que hem viscut amb aquest viatge de somni. Ara simplement ens queda asseure'ns a veure les fotografies que ens recorden cada un dels moments inoblidables que hem viscut al costat dels que hui podem anomenar: la nostra segona família.
Ho escoltes? Sí, és el soroll de les maletes pujant al vaixell, són els nervis previs a un canvi, a alguna cosa extraordinària que ens canviarà per sempre, i són els nostres crits trencant la calma que la mar ens ofereix, és sens dubte aquella primera sensació. L'olor de la mar i la seua brisa que ens envolta. Començava així aquell viatge indescriptible encara per a mi.
Únicament la idea de fer un viatge ja entusiasma a qualsevol, però si afegim fer-lo amb els companys, dos professors, i la cartera plena, es forma aleshores una gran combinació.
Una vegada al port i després de la primera nit sense dormir, encara no vam creure on estàvem. Aquelles platges blanquinoses i amb eixa aigua completament cristal•lina, era com si mai no haguérem despertat d'un somni plaent, era com estar encara dalt d'un núvol sense risc de caure.
Un passeig amb vaixell, una vesprada d'arena i piscina, un sopar amb els nostres amics i una bona nit... Milions d’experiències, les que vam viure a aquell paradís anomenat Mallorca.
A alguns, aquest viatge ens ha ajudat a recordar aquelles amistats perdudes entre llibres, a oblidar els mals rotllos que hem anat sembrant en tants mesos de classe, a alliberar-se dels pares, a conèixer millor els nostres professors, allunyats de les avorrides classes, a no sentir-nos tant sols i a entendre realment moltes coses. Allí ens hem trobat molts, i també ens hem perdut, hem conegut a moltíssima gent, amb la qual encara mantenim el contacte, hem rigut i hem plorat. Puc dir ara, que ha estat un viatge complet.
Trobarem a faltar despertar-nos, eixir al balcó, girar un poc el cap i veure la platja de bon de matí plena de gent, trobarem a faltar el bullici de les nits, i tocar la porta del costat i veure que tenim de veïns als nostres companys.
Mallorca va ser el primer i l'últim viatge que tots junts farem, un viatge que sens dubte ha valgut completament la pena, és i serà per sempre el nostre lloc. Una experiència que mai oblidarem, perquè quan vam arribar, alguna cosa dins nostra va canviar, alguna cosa que ens deia que per una vegada podíem somiar amb sirenes sense por d'estar bojos. Perquè el que hem viscut allí sempre es quedarà allí, però puc dir ara, que cadascun de nosaltres s'ha emportat un raconet de Mallorca al seu cor, i que m'anomenen boja ara, però crec ara que cadascun de nosaltres amb un poc d'imaginació podem tancar els ulls i visitar de nou tot allò que allí hem deixat. Perquè si no fas molt de soroll, escoltaràs de nou i per sempre la melodia que la mar ens va oferir tots i cadascun dels dies que a aquella illa vam estar.
(Andrea Ruiz)

Un somni?
Diré en opinió de tots que no. Fou alguna cosa més, fou l’última oportunitat de viure emocions junts, de saber que hem compartit infància i adolescència, hem treballat en equip, aprenguérem què era l’amistat i alguns arribaren a conèixer l’amor.
L’arena, la mar, els amics, les bromes, l’ambient, l’esperança… amb el que no penses: en l’oblit o l’adéu. Què dir… fou tot màgic. Cada segon en aquell illa va merèixer la pena: conèixer a eixa gent que tant creies buida o carent de principis, descriure la seua altra part o arribar a entendre les seues idees, eixes que arribaren a fer que el pròxim any els trobes a faltar. Allí tot era més fàcil, per al solitari fer amics, per al popular, gaudir un poc en silenci. Allí tot era un continu: per què no?
Clar està…la nit, eixes hores on cada persona pot quedar en la memòria del viatge per molt que passen els anys. La llàstima és que el record pot ser dolent o bo. Hi hagué gent que superava els dolors a partir de les onze de la nit i els recuperava a les set del matí acompanyat d’un agut dolor de cap; altres persones aprengueren què era un bes, un gran record, siga dit, i altres que simplement van viure una experiència indescriptible amb la seua parella.
Sabeu què? Sóc Sara Alfonso i no canviaria per res del món aquest fi de curs. Hi ha alguns amb què no tinc molt de contacte però ja siga per les seues bromes, la seua forma de ser o la seua forma única de ser immunes a la resta de gent, eixa forma peculiar de ser com és i estimar-se per això… vos trobaré a faltar el curs que ve, no sabeu quant. El que he aprés amb ells no s’aprén a casa o al col•legi, és simplement una experiència única. De cada un d’ells puguí aprendre alguna cosa abans i durant el viatge, bo o dolent, però tot i que diguen que l’educació és de casa, el que et forma socialment són ells, la teua classe.
Gràcies pels moments a la piscina tancada amb probable mort por clor, per les possibles formes de viure en la mar, per eixos balls que em feren ferides als peus, que no feien mal, per eixes rialles en veure mobiliari de l’hotel trencat, per eixes rondes que em deixaren cicatriu en la cama, per eixes nits al balcó amb l’eruga, per eixes fotos amb flash que feien saltar jajaja i sobretot per eixes nits veient pel•lícules de saw en un anglés/francés que féiem com que el compreníem però ni tu ni jo pillàvem una.
Gràcies per ser vosaltres.
(Sara Alfonso)

Despertes. Penses que és un nou dia, però quan obris la finestra veus que tot és diferent. Hi ha aigua, una arena blanquinosa, un passeig amb gent estrangera caminant sobre ell...
Aleshores és quan t’adones que les coses han canviat; que no estàs en ta casa amb tos pares, sinó que estàs en un lloc desconegut i, al mateix temps tan espectacular, amb els teus companys de classe i dos professors. De sobte, tens la sensació que alguna cosa s'acaba, com si anares a perdre alguna part de tu; però no li dónes massa importància. És com un somni en què no existeixen ni els deures, ni els exàmens, ni els horaris estrictes, ni les classes avorrides, solament està permés gaudir i evadir-se dels problemes per un temps efímer.
A partir d'aquest moment és quant saps que allò que veies com una cosa desconeguda, s'anava a convertir en ta casa, que els companys anaven a ser la teua família, i la gent que conegueres, anaven a ser els teus veïns.
I així passaren els dies, moments que en un principi eren obscurs, es transformaren en moments de color rosa.
La platja a trenc d'alba; el moviment del catamarà en contacte amb l'aigua; l'aire de la coberta del vaixell; les nits llargues; la il•lusió de passar-s'ho bé; la curiositat per conéixer gent, llocs, sensacions noves; les ganes de ballar amb cada cançó que sonara; l'afecte entre companys; i sobretot els riures, són els motius d'aquest canvi de negre a blanc. Un canvi que no sols comporta el pas d'una etapa eduactiva a una altra, sinó que també és un pas de maduresa per a tots.
Sens dubte, és una experiència nova que mai, en cap moment de les nostres vides, oblidarem.
(Paula Giménez)

Final de curs de 6é de Primària a Miramar

Els alumnes de 6é de Primària van celebrar a principi de juny l'acabament de l'etapa de Primària amb un viatge, ja clàssic, a Miramar, per passar uns dies junts, nadar, jugar, i fer festa units per donar fi a Primària, i agafar amb ganes l'estiu i la nova etapa que els espera l'any que ve, l'ESO. Ací teniu una mostra dels moments que van quedar retratats per a sempre.

Estàtues humanes a final de curs

L'últim dia de classe els alumnes de Plàstica de 4t d'ESO ens van sorprendre a tots amb una exposició d'estàtues humanes, que ningú esperava, i que tenia a ells mateixa com a protagonistes de les excel·lents estàtues. Cal dir que el mèrit no era solament anar ben caracteritzats, sinó també aguantar la postura immutable durant tant de temps i davant les cares de riure i sorpresa de gran i menuts.
Felicitats als alumnes de 4t pel regal que ens feren per al final de curs!



Festival de Final de curs 2010-2011

Ací teniu les fotos del Festival de Final de curs del passat 16 de juny, amb unes quantes instantànies dels balls més divertits. Recordeu que si feu clic sobre la projecció de diapositives, accedireu a una web on podeu copiar-vos o guardar-vos les imatges que més us agraden.

dijous, 30 de juny del 2011

Llibres per al curs 2011-2012 i exàmens de setembre d'ESO

Ja estan publicats a la nostra web els llibres de text per al curs 2011-2012.

Per a accedir als llibres d'Infantil, cliqueu ací.

Per a accedir als llibres de Primària, cliqueu ací.

Per a accedir als llibres de Secundària, cliqueu ací.

Dintre de cada article, podeu veure tota la llista de llibres i també guardar-la o imprimir-la a través de l'opción del PDF, que és més fàcil.

Per als alumnes de Secundària també s'han fet públiques les dates dels exàmens de recuperació de setembre. Per a veure la informació, hi ha prou amb clicar ací.

Bon estiu a tots!

divendres, 10 de juny del 2011

Admessos per al curs 2011-2012

A partir de hui s'exposa públicament la llista definitiva d'admessos per al grup de 3 anys d'Infantil per al curs 2011-2012. La consulta s'ha de fer al centre en horari escolar de juny (matins).
La formalització de la matrícula es farà en Secretaria, de 9 a 10 hores, entre el dia 16 i el 23 de juny. Atenció al dia 24 de juny, que es festiu a Massanassa, i el centre estarà tancat.
Al mateix temps, us anunciem que es convoca una reunió de pares i mares d'alumnes d'Infantil de 3 anys del curs 2011-2012, i alumnes de nova matrícula, per al dia 27 de juny a les 19,30 hores, ací al centre.

dijous, 9 de juny del 2011

Comiat dels alumnes de 4t d'ESO







El passat dissabte 4 de juny es celebrà l'acte de graduació dels nostres alumnes de 4t d'ESO, que enguany acaben la seua etapa en l'Educació Obligatòria, i que per tant, acaben l'etapa de la seua vida amb nosaltres al Col·legi San José i San Andrés. Com a comiat de tota la comunitat educativa de la nostra escola, els alumnes van llegir aquest escrit que tot seguit reproduïm. A ell només ens queda dir-los... Que sigueu feliços i que us vaja molt bé.

DISCURS DE FI DE CURS


Benvinguts a la nit entre les nits, la nit amb què tant somiàvem, però que no significa més que el final d’un somni.


Estem ací per a parlar superficialment dels somriures que ha aconseguit aquest somni, dels maldecaps que ha causat i per suposat els bons records que deixarà arrere.


Un dia, no fa molt, ens preguntaren que què significava per a nosaltres l’educació, però nosaltres no vam saber contestar al moment. Però després d’uns dies de reflexió hem obtés la resposta.


Per a nosaltres hui l’educació no significa sols els coneixements acadèmics que hem anat adquirint durant el pas dels anys en aquest centre, sinó els valors que ens han inculcat, els quals ens han ajudat a créixer com a persones i compartir de millor manera aquesta experiència de l’educació.


Durant aquest temps hem anat llaurant-nos un camí, un camí que, després d’acabar-lo, ens sap a poc. Aquest camí començà amb tres sendes diferents: una groga, una blanca i altra blava.


Infantil està representada pel color groc, el color del sol, aquell que ens il·luminà el començament d’alguna cosa màgica.


Seguíem creixent i somiant fins a arribar a Primària, sempre junts, molt junts. L'etapa Primària, caracteritzada pel color blanc, significà el somriure etern, que començà aquell setembre de 2001 i finalitzà amb els nervis previs al canvi cap a una nova etapa, la Secundària.


A pesar dels canvis que havíem sofert i dels que anàvem a sofrir, nosaltres seguíem encara més junts, açò es començava a parèixer a una família i la Secundària arribà amb més maduresa i les primeres preocupacions. Aquesta etapa significà per a nosaltres un gran camp de batalla ple de murs i obstacles difícils de superar, ens ensenyaren a saltar-los i aventurar-nos a veure les meravelloses vistes que hi havia a l'altre costat d’aquests obstacles.


Finalment, volem dir-vos que el color blau representa el mar, que per a nosaltres simbolitza un final llunyà.


Arribats a aquest punt, després d’haver parlat un poc de cada etapa, volem donar les gràcies als professors que en cada una d'aquestes etapes ens han orientat i guiat en aquest llarg camí.


Volem oferir el nostre agraïment també a les Filles de la Caritat, per brindar-nos valors com la solidaritat, la confiança, la unió i l'amistat. A més d'educar-nos en la fe cristiana amb afecte i paciència.


Els donem les gràcies als nostres pares i familiars, per impulsar-nos i donar-nos recolzament per a aconseguir ser millors persones el dia de demà. Per estar al nostre costat sempre, donant-nos la mà en el camí de l'educació, a pesar dels nostres defectes i errors.


També volem donar les gràcies a l’Associació de Pares (APA) i a la seua junta directiva per recolzar-nos i ajudar-nos en la nostra educació durant aquests anys en el centre.


Per últim volíem mirar un poc cap al futur. Què veiem? Veiem ganes de començar una nova etapa i d’avançar com a persones. Vos confessem que també tenim por. Por a no aconseguir els nostres objectius i somnis, por al fracàs i a la decepció. Però a pesar de tot, hui vos prometem eixir d'ací plens de valentia i il·lusió per a poder afrontar els canvis que marcaran el nostre futur però també el nostre present.


A tots, en general, gràcies per tindre les portes obertes per a nosaltres, per deixar-nos expressar en les nostres inquietuds i recomanacions i per la vostra preocupació per la qualitat de la nostra educació.


Convidem a reflexionar als que hui ens graduem sobre el gran desafiament que anem a afrontar. No oblidem que finalitzar la Secundària és un pas important, però és solament l'èxit del primer escaló.


Per a acabar, solament ens queda felicitar a cadascun dels nostres companys per haver arribat a la meta. Ho hem aconseguit, hui ens graduem!


Gràcies, i bona nit.