dimecres, 18 de maig del 2016

De pelegrins pel Cami de Sant Jaume



Els alumnes de secundària del col·legi San José y San Andrés van realitzar el passat mes de març una part del camí de Sant Jaume, concretament des de la Catedral de València fins el nostre centre a Massanassa.
Aquest recorregut forma part del conegut com Camí de Llevant que passant per la nostra comunitat recorre part de la península fins arribar al Lloc Sant de Santiago de Compostela, on els pelegrins podien orar en la tomba del apòstol.
L’activitat començà de bon mati quan pujarem a l’autobús que ens portà a la plaça de la Catedral on estava el nostre punt de partida. Allí hi havia molta gent i ens van entrevistar d’una cadena de televisió local.
Prompte ens posarem en marxa, teníem per davant un recorregut d’uns 7km i moltes ganes de realitzar-lo.
Els alumnes caminaven en ordre i bon ritme i ràpidament arribarem a Sant Agustí, on encara que no poguérem entrar si vam fer una xicoteta parada.
Seguidament, continuarem la marxa pel carrer de Sant Vicent fins arribar a la Creu Coberta on vam fer la parada per esmorzar.
Una volta els alumnes van tindre el seu merescut descans i pogueren recuperar forces per afrontar la resta del recorregut vam continuar el nostre camí en direcció a La Torre. Esta part va ser molt divertida perquè la policia va tallar el transit per tal que creuarem el pont del riu.
A continuació, es dirigirem junt a la via del tren fins arribar a Alfafar on també férem una xicoteta parada en la plaça de l’església.
Per últim,  el tram final del nostre recorregut ens va portar al nostre destí de Massanassa i es dirigirem a l’Ajuntament, on ens va rebre l’Il·lustríssim Sr Alcalde i finalment al col·legi on donarem que acabada l’activitat.
En definitiva, s’ha tractat d’una activitat molt divertida on els alumnes han pogut gaudir d’un dia d’esforç físic en un clima de cordialitat i amistat en el qual han conegut un poc més la història del camí de Sant Jaume i la seua importància històrica i religiosa.
Ara ja hi són pelegrins autèntics.