dissabte, 14 de maig del 2016

Un dia a Requena

El passat dia 12 de maig els alumnes de 1r ESO del col·legi San José y San Andrés vam realitzar una activitat complementària a la històrica ciutat de Requena, on vàrem visitar alguns dels monuments artístics que hi ha a la ciutat, concretament al barri de la Villa.
El primer que vam fer és esmorzar i a continuació visitar la torre de l’Homenatge, que vigila l’accés al barri més antic de Requena. Es tracta d’una gran torre que té els seus orígens en l’època musulmana i que ha patit moltes transformacions al llarg de la història, com per exemple a la Reconquesta o a la Guerra de Successió.
La seua visita ens va transportar a una època passada i vam gaudir de les seues estàncies, escales i especialment de la vista que ofereix la seua gran i alta terrassa.
A continuació anàrem a conèixer les coves de la Villa. Es tracta de les antigues coves excavades en la roca del subsòl i que servien de soterrani en les antigues cases.
L’experiència va ser inoblidable. Ens vam internar en el subsòl i vam caminar per una laberint de covetes unides entre si i poguérem conèixer la utilitat que tenien moltes d’elles com a bodegues.
L’última visita del matí fou al Palau del Cid, que és una gran casona senyorial que té un museu dedicat a l'elaboració del vi, que és un dels productes més importants a la població.
Ací vam poder gaudir d’un magnífic exemple d’arquitectura civil i al mateix temps conèixer el procés del cultiu, recollida del raïm i l’elaboració del vi.
Finalment anàrem a la plaça on vàrem dinar còmodament als bancs i al solet junt als companys.
Per últim, agafàrem l’autobús i tornàrem a Massanassa.
En definitiva ha sigut una activitat molt divertida. Segur que tornarem.